luni, 25 iunie 2012

Sandwich de vara


Se spune ca persoanele care isi incep ziua cu un mic dejun sanatos sint mai energice pe parcursul zilei, inregistrind o rezistenta fizica a organismului mai ridicata decit cei ce sar peste micul dejun.
Sint afirmatii demonstrate stiintific la baza acestora aflindu-se explicatii logice.
Nefiind specialist nu am la indemina decit argumentatiile din materialele de profil pe care, consultindu-le, am ajuns la urmatoarea concluzie:
Atunci cind “practici” acest “sport” – saritul peste micul dejun, nu faci decit sa te expui inutil riscului de imbolnavire, prin slabirea sistemului imunitar – devenind mai vulnerabil in fata bacteriilor si virusilor, dezvoltind o predispozitie catre bolile de inima, diabet sau obezitate.
Acum, sa nu va inchipuiti ca sint genul de persoana care respecta toate regulile unei vieti sanatoase. 
Si nici sa nu credeti ca am trecut la vreo dieta speciala, pentru o viata echilibrata. 
Jenant sa recunosc acest lucru, dar cinstit.
Toata introducerea de mai sus are insa legatura cu un sandwich delicios, ca sa parafrazez o reclama tv "cu de toate", pregatit si consumat inainte de a porni la drum catre mare, intr-o zi cind temperatura de afara ne-a impins catre o escapada finalizata cu o scalda prelungita la Costinesti.
Nu urmeaza o reteta, pentru ca sandwich-ul "cu de toate" se prepara la libera alegere, cu ce ai la indemina, intr-o combinatie apetisanta, savuroasa.




Felii de piine taraneasca, cas proaspat putin sarat, rosii coapte (surprinzator - gustoase, din recolta locala), felii subtiri de castravete - cu moderatie si inele fine de ceapa rosie, asezonate cu ulei de masline si oregano, s-au aflat in concurenta, cistigind detasat, cu orice produse fast-food oferite din abundenta de toate chioscurile de pe plaja.



Datorita lor am avut energia de a ne balaci o zi intreaga, fara sa obosim, pina ce pe cer au aparut nori amenintatori.

Un comentariu: