joi, 28 februarie 2013

Chiftele din ficat de porc si ciuperci

Ati avut zile cind toate lucrurile incepute v-au iesit pe dos?
Cind nimic din ceea ce v-ati propus nu a mers asa cum ati fi vrut?
Cind v-ati trezit asteptind o veste buna dar ea nu a sosit?
Sau poate v-ati asteptat sa fie soare insa cerul era acoperit de nori.
Ori poate ati inceput sa preparati un fel de mincare si ati terminat pregatind cu totul altceva?
Si totusi, tot raul spre bine - vorba proverbului.
Daca in legatura cu primele aspecte nu am putut face mare lucru, cel putin nu acelasi a fost rezultatul in ce priveste "actiunea" din bucatarie dar acesta depindea in totalitate de mine.
Initial, gindisem o portie de ficat in sos alb cu piure de cartofi dar am ajuns sa prepar, din aceleasi ingrediente si ceva in plus, niste apetisante chiftelute:





Pentru pregatire am utilizat:
- 500 grame ficat de porc
- 2 cartofi mari
- 200 grame ciuperci din conserva
- 1 morcov mare
- 2 catei de usturoi
- o legatura de patrunjel 
- sare, piper - dupa gust
- pesmet
- 1 ou
- ulei - pentru prajit

Intii am pus ficatul la fiert indepartind spuma de cite ori a fost nevoie.

Am curatat cartofii taindu-i in bucati mari punindu-i si pe acestia sa fiarba, intr-un alt vas. Cind au fost gata i-am scurs si i-am lasat sa se raceasca

La fel am procedat si cu ficatul.

Am curatat un morcov mare si o legatura de patrunjel. 
Apoi am tocat impreuna ficatul, cartofii fierti, morcovul si patrunjelul. Am maruntit si ciupercile adaugindu-le peste tocatura.












Am potrivit de sare si piper dupa care am adaugat oul, omogenizind amestecul.

Am dat pe razatoarea mica cei doi catei de usturoi dupa ce am indepartat coltul, ca sa elimin arsurile gastrice, amestecindu-i in tocatura. Apoi am lasat compozitia sa se "odihneasca" pentru o jumatate de ora, timp suficient ca sa se combine aromele.

Pe urma am pregatit mingiute de amestec pe care le-am rostogolit prin pesmet.

Am incins ulei intr-o tigaie si le-am rumenit pe rind scotindu-le pe un servetel de hirtie absorbanta ca sa elimin surplusul de ulei.




Am obtinut un super aperitiv pe care l-am servit impreuna cu chipsuri de cartofi cu ierburi aromatice.



Reci sau calde, chiftelutele sint delicioase!

7 comentarii: