miercuri, 13 februarie 2013

Frigarui cu bacon si cascaval

Aceasta nu e o reteta!
Este o sugestie.
Se pregateste rapid, simplu, si satisface si cele mai pretentioase gusturi.
Nu este un gratar dar se prepara pe gratar, fie el si improvizat ca al meu.
Cartofii vin la pachet cu frigaruile. Cum altfel?
.... si cu o bere.



Preluare din programul "Linea Verde" al televiziunii Rete 4
Avem nevoie de:
- bacon
- cascaval
- rosii (optional se pot adauga ardei si ceapa)
- oregano
- betisoare pentru frigarui


Intii portionam cascavalul in bastonase de latimea feliilor de bacon si grosimea unui deget.
Apoi, asezind bastonasele pe fiecare felie de bacon rulam pina la capat.
Trecem virful betisorului de frigaruie prin capatul liber al feliei de bacon strapungind pina in partea cealalta apoi adaugam o felie de rosie.


Pentru manevrarea facila a frigaruilor pe gratar sint suficiente patru astfel de pachetele pe fiecare frigaruie. La sfirsit presaram oregano pe toate fetele.


Incingem bine un gratar si aruncam de suprafata acestuia un praf de sare ca sa nu se lipeasca frigaruile.
Rumenim intii pe o fata.


Apoi intoarcem frigaruile si le frigem si pe partea cealalta.
Timpul de frigere se limiteaza astfel incit sa nu curga cascavalul din interior ci doar sa se inmoaie.


Se servesc in combinatie cu o portie de cartofi prajiti, asezonati cu ceva sos de usturoi. Intr-un mediu pretentios este suficienta o salata asortata.


 

A, puneti berea la rece inainte de a va apuca de pregatire.

2 comentarii: