Pentru ca micul dejun este masa cea mai importanta a zilei, oferindu-ne suportul pentru a face fata provocarilor dijurne, acesta trebuie sa fie hranitor, sanatos, revigorant dar si apetisant.
Va dau o solutie care va va face duminica mai frumoasa, va va binedispune si sigur veti dori sa repetati experienta: Iaurt grecesc cu kaki si cereale integrale.
Va trebuie doar:
- iaurt grecesc scurs, cu un procent de grasimi dupa preferinta
- 1 fruct kaki
- 1 portie la apreciere de cereale integrale
Nu va ramane decat sa le combinati in proportia dorita.
- Recomandare: daca fructul nu este foarte copt, preferabil este sa ii indepartati coaja.
Sa aveti o zi perfecta!
Kaki este un fruct
de culoare portocalie, asemanator ca forma rosiei, cu un gust foarte placut si
cu un continut nutritional bogat si sanatos.
Fructul Kaki este
bogat in magneziu, un mineral ce regleaza metabolismul si combate depresia si
starea de oboseala. De asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana,
fiind astfel indicat chiar si in sarcina.
Kaki este bogat in
vitamine ca A, vitamine din complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea
kaki contine si minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu,
magneziu, seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in
carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi antioxidanti ca si
ceaiul verde.
Foarte bogat in
betacaroten, fructul kaki este de culoare portocaliu puternic, fiind indicat sa
se consume cu tot cu coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri
si proteine.
Bogat in
antioxidanti, fructul kaki contribuie in preventia aterosclerozei, ajutand in
reducerea stresului oxidativ. De asemenea kaki este bogat in carbohidrati,
nutrienti cu care se “hraneste” muschiul inimii.
Fructul kaki face
parte din alimentele alcaline, scade aciditatea gastrica, dar si aciditatea
sangelui, regland astfel activitatile metabolismului. Fructul kaki poate fi
consumat in cantitati moderate in dieta celor care sufera de afectiuni ale
stomacului.
Fructul kaki ajuta
in imbunatatirea acuitatii vizuale prin continutul sau ridicat in vitamina A,
vitamina utila celulelor din retina pentru a interpreta mesajele luminoase.
Fructul kaki beneficii pentru sanatate si frumusete Kaki ajuta de asemenea in
preventia degenerescentei maculare si a cataractei.
Bogat in
antioxidanti ca si ceaiul verde, dar si in vitamine si minerale, fructul kaki
ajuta in cresterea imunitatii, fiind indicat in perioadele de tranzitie ale
vremii, ca primavara si toamna. Fructul kaki ajuta in preventia bolilor de
sezon si a virozelor respiratorii.
Bogat in glucide
de buna calitate, fructul kaki stimuleaza activitatea creierului si combate
depresia.
Fiind bogat in
nutrienti care refac depozitele energetice ale organismului si stimuleaza
activitatea creierului, fructul kaki este recomandat in perioadele de suprasolictare
intelectuala, in perioadele de convalescenta, alungand starea de oboseala si
avand efecte revigorante.
Fructul kaki face
parte din categoria acelor alimente bogate in antioxidanti si nutrienti care
ajuta la combaretea stresului oxidativ, prevenind modificarile la nivelul
ADN-ului celular. De aceea nutritionistii includ acest fruct pe lista
alimentelor care previn aparitia cancerului
Bogat in
nutrientii de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul kaki face parte din
acele alimente utilizate in cosmetica, dar si in preparatele naturiste.
Prin continutul
sau in vitamine si minerale, kaki este indicat pentru pielea uscata, arsa de
soare, ridata sau cu fermitatea pierduta. Consumati des alimente bogate in
betacaroten (fructe si legume portocalii), iar pielea se va lumina si va capata
un aspect mai tanar in foarte putin timp.
Consumat alaturi
de cereale integrale si alimente bogate in calciu, fructul kaki aduce un aport
vitaminic important pentru organism, stimuland prin consumul acestuia cresterea
parului si a unghiilor. Pentru a accelera si mai mult aceste procese, se
recomanda sa faceti masaj la radacina parului cu ulei de ricin.
Atentionari:
fructul kaki trebuie consumat cu moderatie de catre persoanele care sufera de
diabet zaharat, avand un continut bogat in carbohidrati.
Sursa: