* 5 oua, separate,
* 200 gr faina,
* 200 gr zahar,
* o lingurita praf de copt,
* 4 linguri ulei,
* zahar vanilat
* 2 linguri cacao
Intai se bat albusurile merengue cu putina sare.
Cand s-au intarit se adauga zaharul lingura dupa lingura pana se obtin creste ferme.
Se lasa deoparte si pregatim galbenusurile.
Se toarna cele patru linguri de ulei peste galbenusuri si amestecam cu un tel pana obtinem un amestec cremos, asemanator cu o maioneza mai moale.
Se adauga crema obtinuta peste albusuri si se omogenizeaza.
Amestecam praful de copt cu faina si incepem sa incorporam cate putin in ouale pregatite anterior, adaugand si zaharul vanilat.
Intr-un castron punem cele doua linguri de cacao adaugand putina apa pana transformam totul intr-o crema consistenta.
Aluatul pregatit anterior se imparte in doua vase.
Continutul unui vas se amesteca cu crema de cacao.
Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt asamblam cele doua compozitii alternand o lingura de aluat simplu cu una de aluat cu cacao, astfel: in mijlocul formei o lingura de aluat simplu, deasupra ei o lingura de aluat cu cacao, continuand pana la epuizarea celor doua creme.
Nu se amesteca cremele, ele asezandu-se in straturi si ocupand forma prelingandu-se datorita greutatii stratului adaugat.
Se introduce forma in cuptor si se coace checul la 240 de grade (n cuptor fara ventilatie) pentru aproximativ 50 de minute.
Este gata cand trece testul scobitorii.