Braila mea

 • Anotimpul florilor
27.04.2015

Draperie naturala peste uritenia abandonului cladirilor istorice dintr-un oras, cindva, infloritor 
Intr-o zi superba am reusit doar sa imi amarasc sufletul plimbindu-ma prin Centrul Vechi al orasului. Am convingerea ca cei ce il administreaza nu sint oameni ai locului, raminind insensibili la ruinarea sa. Degradarea arhitecturala s-a transformat intr-o boala contagioasa cuprinzind si populatia locala. Am incercat sa privesc spre cer, mingiind cu privirea coroanele copacilor seculari dar, am simtit indignarea sugrumindu-ma cu cablurile agatate in crengile lor ce ar fi trebuit protejate, ca monumente ale naturii ce se afla dainuind fara sa ceara vreun efort din partea autoritatilor. Am vrut sa ocolesc aglomeratia pestrita a parcului central si m-am avintat pe stradute pietruite incercind sa identific labirintul descris in romanele interbelice cu care imi hranesc amintirile dar am descoperit o ruina " cotropita" de o populatie intr-o crestere necontrolata. Faleza a devenit un loc neincapator sub asediul "teraselor" de prost gust iar malul Dunarii mele, care mi-a leganat povestea de dragoste, nu se mai vede in spatele "cosmeliilor cu termopane", ancorate ostentativ de privilegiatii parveniti ai regimului, cu acordul minjit al Primariei.
Stie cineva unde a fost strada Misitiilor si ce se intimpla acolo? Si cind? Mai exista oare?
Braila mea, unde esti? • Sub asediul toamnei
11.11.2012

Cum sa rezisti tentatiei de a pasi prin frunzele ruginite?
Ce scuza ai putea avea sa eviti intilnirea cu Dunarea cind isi aureste malurile?
Si cum sa te ascunzi de darnicia soarelui in miezul zilei de toamna cind razele sale se transforma intr-un lux, devenind din ce in ce mai plapinde?
N-am rezistat.
Ba chiar am profitat fara retinere de minunata zi, surprinzind frumusetea oferita gratis de Gradina Mare si de parcul falezei.
Muah, φως μου, Θεέ μου!

 • Braila, pagini de istorie.
Pacat pentru aceste lucrari care se vor pierde, abandonate paraginei.
http://brailaveche.wordpress.com/2011/08/16/farmacia-regala-berechet/
Acum intrarea actorilor la Teatrul Maria Filotti


 • 2010 Baltile Brailei
 • Braila 2011 in imagini

Moara Violatos

Turnul de apa

Chioscul fanfarei din Gradina Mare


Urmele cheiului vechi cind Dunarea scade 
Din istoria cheiului cind Scade Dunarea
 • Dunarea inghetata in februarie 2012.
Va spun, CRAPAU PIETRELE. Dar nu puteam lasa sa treaca acest fenomen. Minunat. Impresionant. Si totusi, o priveliste atit de naturala.


11 comentarii:

 1. superbe imagini Braila este intr-adevar un oras frumos

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos pe naiba... O ţigănie! Ia să posteze şi imagini de prin cartiere, de prin Vidin, Brăiliţa, Chercea, Viziru... Atunci să vedem! Un oraş de o sărăcie lucie, plin de pensionari sărmani, ce-şi duc viaţa de azi pe mâine, şi de beţivi rămaşi fără muncă, ce atârnă pe la colţ de stradă. Multă nesimţire, transport mizerabil, sub orice critică, gunoaie peste tot. Tinerii cu ceva minte au părăsit de mult oraşul...

  RăspundețiȘtergere
 3. Mda...frumos (sa zicem) in poze, dar realitarea e alta....crunta din pacate, cum spunea si persoana dinainte....

  RăspundețiȘtergere
 4. Ne doare pe toţi cei care ne-am născut la Brăila ceea ce se întâmplă acolo de vreo 10-15 ani încoace. Economia oraşului s-a dus de râpă... Cu marile combinate închise (Promex, Laminorul, Celhart), cu un Şantier naval aproape pe chituci, cu o Termocentrală pe linia de plutire, mulţi bărbaţi au trebuit să-şi găsească de muncă în afară. Dacă şi-au găsit... Au rămas să muncească în oraş mai mult femeile, majoritatea prin fabrici de confecţii (conduse de turci) sau în alimentaţie şi servicii. Bine însă că în marginea oraşului au înflorit mall-urile... Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. trebuia sa vedeti doar esenta lucrurilor frumoase si sunt sigura ca ar fi aparut in ochii d-voastra o lacrima de nostalgie Braila a fost ,este si va ramane mereu un oras cu un parfum de istorie si frumusete care nu poate fi stearsa indiferent de clasele politice sau de greutatile vietii

   Ștergere
 5. Din păcate, nu putem trăi mereu în trecut... Iar, până la urmă, încet-încet, istoria se-ngroapă şi ea... Odată cu noi, cei care o mai ştim. Restul e tăcere, vorba cuiva (Aldous Huxley, mai precis).

  RăspundețiȘtergere
 6. Titlul postului, "Braila mea" sugereaza tocmai citirea subiectivă, fiind o alegere, un decupaj, o selecţie. Şi, din punctul meu de vedere, este o alegere superbă. Oricât de sinistre ar fi unele cartiere, etc., sunt zone care compensează, superbe, cum e toată zona limitrofă Dunării, sau cartierele de case din zona Grădinii Mari, sau bulevardul Carol. Serile de vară, pe malul Dunarii sau pe străzile centrului sunt de neuitat.
  Pentru edilii de azi şi pentru locuitori, vor veni, în mod cert şi vremuri bune pentru urbe. Dar totul se construieşte încet, şi multe imobile sau străzi, din nefericire, sunt lăsate paraginii.
  Îmi permit să fiu optimist şi să vă întreb: ce a făcut fiecare dintre voi pentru oraşul ăsta? Măcar aici, pe acest blog, sunt puse imagini foarte faine, rezulatul unei citiri subiective (cum altfel?...)si oneste.

  Felicitări! (nu doar pentru fotografiile postate).

  RăspundețiȘtergere
 7. cecilia necsutu29 mai 2013, 14:16

  Felicitari Flori!
  Asta e si Braila mea, dar tu ai avut inspiratia, puterea si priceperea sa o arati asa cum ar fi trebuit sa fie pastrata.Dar majoritatea locuitorilor actuali ai Brailei cred ca sant foarte noi, nu au radacini adanci in acest oras, poate asta ii face sa comenteze asa ca mai sus.asta a fost Braila, si ar trebui sa-si revina, dar.....

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc pentru pozele minunate. Eu nu am fost in Braila, insa am vazut-o prin ochii bunicilor mei care au trait acolo dupa ce au plecat din Grecia. Amintirile lor au devenit amintirile mele. Imi pare bine ca exista o persoana ca dumneavoastra care sa reflecte aceeasi viziune de frumos pe care o am eu in mintea mea. Frumusetea depinde de ochii celui care priveste, daca unii dintre noi prefera sa vada mizeria sociala de care are parte intreaga tara, atunci ma tem ca traiesc intr-o lume intunecata. Nu va opriti din a pune poze cu frumoasa noastra Braila - indiferent de opiniile celor din jur. Si opinia noastra conteaza, nu?

  RăspundețiȘtergere
 9. Frumoase fotografii, felicitari! Mi-au trezit o nostalgie de care nu eram constienta, eu insami parasind Braila acum vreo 15 ani. Mai ajung ocazional insa, cand il vizitez pe tata ramas acolo.

  RăspundețiȘtergere