Cum spunea "mamaia greaca": κεφτέδες. Dar mai ales cum le facea.
Taaaare gustoase. Copiii mei se dadeau in vint dupa ele.
Cu timpul, am invatat sa le fac la fel de bune.
Secretul? Niciunul pe care sa nu il stiti.
Iata:
- 1 kg de carne porc (de la burta - adica putin grasuta)
- o ceapa mai marisoara
- facultativ usturoi, vreo doi catei
- o legatura de patrunjel
- piper macinat, sare dupa gust
- un ou
- o felie de piine inmuiata in lapte si bine stoarsa
- ulei pentru prajit
Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei, pina se inmoaie.
Se pune intr-un castronel un strop de lapte si se inmoaie felia de piine.
Se toaca impreuna carnea, patrunjelul tocat si usturoiul, iar la sfirsit se trece prin masina piinea stoarsa bine.
Se pune deasupra ceapa calita, se potriveste de sare si se adauga piper.
Se bate bine un ou si se pune peste compozitie.
Apoi, cu miinile curate, se amesteca totul ca sa se omogenizeze.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.
Pe o farfurioara punem putina faina (sau pesmet cernut fin).
Luam cu lingura compozitie si o dam prin faina formind cu palmele bilute potrivite ca marime pe care le aplatisam inainte de a le pune in tigaie.
Se rumenesc pe ambele parti, scotindu-le pe o hirtie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei.
Se pot servi alaturi de cartofi prajiti, piure de cartofi sau se pot marina.
Taaaare gustoase. Copiii mei se dadeau in vint dupa ele.
Cu timpul, am invatat sa le fac la fel de bune.
Secretul? Niciunul pe care sa nu il stiti.
Iata:
- o ceapa mai marisoara
- facultativ usturoi, vreo doi catei
- o legatura de patrunjel
- piper macinat, sare dupa gust
- un ou
- o felie de piine inmuiata in lapte si bine stoarsa
- ulei pentru prajit
Se toaca ceapa si se caleste un pic in ulei, pina se inmoaie.
Se pune intr-un castronel un strop de lapte si se inmoaie felia de piine.
Se toaca impreuna carnea, patrunjelul tocat si usturoiul, iar la sfirsit se trece prin masina piinea stoarsa bine.
Se pune deasupra ceapa calita, se potriveste de sare si se adauga piper.
Se bate bine un ou si se pune peste compozitie.
Apoi, cu miinile curate, se amesteca totul ca sa se omogenizeze.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.
Pe o farfurioara punem putina faina (sau pesmet cernut fin).
Luam cu lingura compozitie si o dam prin faina formind cu palmele bilute potrivite ca marime pe care le aplatisam inainte de a le pune in tigaie.
Se rumenesc pe ambele parti, scotindu-le pe o hirtie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei.
Se pot servi alaturi de cartofi prajiti, piure de cartofi sau se pot marina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu