Pagini

miercuri, 21 decembrie 2011

Budinca cu brinza

Gata curatenia? Ati impodobit bradul?
Mai sint citeva zile asa ca, putina organizare nu strica.
 Intii dereticam, sa nu ne fie rusine cind va veni mosul.
Apoi luminam casa, sa vada drumul, sa nu ne ocoleasca.
Si pentru ca e sarbatoare mare, decoram frumooos, cu globuleete, luminareele.
Asta ne ia ceva vreme, asa ca, nu prea avem timp sa gatim.
Mie asa mi s-a intimplat, dar m-am descurcat onorabil cu o budinca cu brinza.


Nu va ia mult timp pentru pregatire.
Fierbeti un pachet de 500 gr. spaghete pentru vreo 10 minute (mie imi plac mai fierte, nu "al dente").
Nu uitati sa puneti in apa in care le fierbeti un praf de sare si un strop de ulei.
Ca sa nu se lipeasca intre ele.

Intre timp dati pe razatoarea mare cca 300 gr telemea.
Bateti bine 4 - 6 oua si amestecati cu brinza.
Scurgeti spaghetele de apa si clatiti cu putina apa rece.
Apoi amestecati cu brinza si ouale.
Pregatiti o tava cu hirtie de copt, ungeti cu putin ulei si turnati compozitia in ea.
O puneti la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit.
Cind este aproape gata, amestecati un ou cu o lingura de smintina, bateti bine si turnati peste budinca din tava.
Se va rumeni frumos.
Si ca sa intru in spiritul sarbatorilor, am taiat-o braduti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu