Imi place taaare mincarica de mazare.
Are un gust deosebit care nici nu mai trebuie combinat cu altceva pentru a fi savuros.
Explozia dulce a boabelor in gura, bucura consumatorul cu aroma completa.
In plus, mazarea are statutul unui aliment de baza pe linga fasole, orez sau cartofi, ca sa nu mai vorbim de proprietatile ei terapeutice.
In bobul acela mic se afla un intreg laborator: vitamina A, vitaminele complexului B, vitamina C, K, fosfor, potasiu si magneziu, seleniu si zinc, de aceea se recomanda cel mai blind procedeu de gatire.
Eu gatesc mazarea simplu.
Iarna folosesc mazare la conserva, si, in sfirsit, am gasit produsul ideal.
Pun continutul unei cutii in sita si clatesc usor boabele, sa indepartez sucul in care au fost conservate.
Nu stiu daca este bine dar mie nu imi place ideea de a folosi acel suc.
Rastorn boabele in cratita, adaug trei - patru linguri ulei de masline, doua cani de apa incalzita in prealabil si potrivesc de sare.
Pun vasul in cuptor pentru circa 20 de minute.
Intre timp, pregatesc o legatura de marar si una de patrunjel. Le spal bine apoi toc marunt, marunt.
Pun o lingura de pasta de rosii intr-o farfurie si o subtii cu putina apa calduta.
Cind apa in care a fiert mazarea a scazut pe jumatate, adaug verdeata tocata si pasta de rosii pregatita mai inainte. Mai las sa fiarba impreuna inca vreo 7 - 8 minute si, gata.
Delicioasa!
A, si se serveste cu friganele.
Cum se fac friganelele?
Va spun acum.
Ne trebuie:
- cinci felii de piine alba
- o cana de lapte
- doua oua
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Se pun ouale intr-o farfurie si se bat bine cu praful de sare.
In alta farfurie se toarna laptele.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc si, cind s-a incins uleiul, inmuiem felia de piine in lapte, repede, fara a lasa sa se imbibe prea tare, apoi o trecem prin oul batut, dupa care o asezam in tigaie, rumenind-o pe ambele parti.
Procedam la fel si cu celelalte felii. Se scot pe hirtie absorbanta ca sa indepartam surplusul de ulei.
Friganelele se pot consuma si separat, presarate cu zahar sau cu miere.
Are un gust deosebit care nici nu mai trebuie combinat cu altceva pentru a fi savuros.
Explozia dulce a boabelor in gura, bucura consumatorul cu aroma completa.
In plus, mazarea are statutul unui aliment de baza pe linga fasole, orez sau cartofi, ca sa nu mai vorbim de proprietatile ei terapeutice.
In bobul acela mic se afla un intreg laborator: vitamina A, vitaminele complexului B, vitamina C, K, fosfor, potasiu si magneziu, seleniu si zinc, de aceea se recomanda cel mai blind procedeu de gatire.
Eu gatesc mazarea simplu.
Iarna folosesc mazare la conserva, si, in sfirsit, am gasit produsul ideal.
Pun continutul unei cutii in sita si clatesc usor boabele, sa indepartez sucul in care au fost conservate.
Nu stiu daca este bine dar mie nu imi place ideea de a folosi acel suc.
Rastorn boabele in cratita, adaug trei - patru linguri ulei de masline, doua cani de apa incalzita in prealabil si potrivesc de sare.
Pun vasul in cuptor pentru circa 20 de minute.
Intre timp, pregatesc o legatura de marar si una de patrunjel. Le spal bine apoi toc marunt, marunt.
Pun o lingura de pasta de rosii intr-o farfurie si o subtii cu putina apa calduta.
Cind apa in care a fiert mazarea a scazut pe jumatate, adaug verdeata tocata si pasta de rosii pregatita mai inainte. Mai las sa fiarba impreuna inca vreo 7 - 8 minute si, gata.
Delicioasa!
Cum se fac friganelele?
Va spun acum.
Ne trebuie:
- cinci felii de piine alba
- o cana de lapte
- doua oua
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Se pun ouale intr-o farfurie si se bat bine cu praful de sare.
In alta farfurie se toarna laptele.
Se pune o tigaie cu ulei pe foc si, cind s-a incins uleiul, inmuiem felia de piine in lapte, repede, fara a lasa sa se imbibe prea tare, apoi o trecem prin oul batut, dupa care o asezam in tigaie, rumenind-o pe ambele parti.
Procedam la fel si cu celelalte felii. Se scot pe hirtie absorbanta ca sa indepartam surplusul de ulei.
Friganelele se pot consuma si separat, presarate cu zahar sau cu miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu