Pagini

vineri, 20 ianuarie 2012

Saratele cu brinza si chimen

Mereu la indemina, aluatul foietaj te scoate din orice incurcatura culinara.
Cind ai o zi incarcata si parca ai impresia ca timpul nu iti mai ajunge, cind nu ai o dispozitie tocmai favorabila unei provocari culinare, atunci solutia la indemina ti-o ofera foietajul, iar reusita este sigura.
De la pateuri simple la cele cu umpluturi cu legume, carne tocata, sunca sau chiar cu creme dulci, depinde doar de imaginatia noastra sa obtinem preparate de efect.
Inventariind continutul "depozitului" meu din "atelierul de creatie", am gasit cea mai simpla solutie pentru masa de seara:
- saratele cu brinza feta si chimen.


Am scos la bataie urmatoarele ingrediente:
- un pachet aluat foietaj
- o felie mare de brinza feta de oaie si capra (aproximativ 200 grame)
- doua oua
- o lingurita seminte de chimen











Am decongelat aluatul si l-am desfasurat pe masa de lucru, impartindu-l in doua. Cu o pensula, ridicata la rang de instrument de lucru in bucatarie, am uns cu ou batut ambele bucati de aluat.
Am dat pe razatoare o bucata de feta distribuind-o uniform pe toata suprafata unei jumatati de foaie de aluat, dupa care am presarat o parte din semintele de chimen, apoi am acoperit cu cealalta jumatate de foaie de aluat presind bine pentru a elimina aerul din interior, in felul acesta evitind dezlipirea prin coacere si scurgerea umpluturii in afara.







Cu o rola pentru aluat am taiat suvite de aproximativ 1,5 cm dupa ce in prealabil am impartit in doua suprafata foii de aluat, apoi am uns din nou cu ou.
Pe toata suprafata am presarat din nou brinza rasa, nu la fel de multa ca in interior, apoi am presarat restul semintelor de chimen.













Dupa aceea am asezat pe o foaie de copt in tava suvitele, unele in forma rezultata dupa taiere,









altele rasucindu-le usor.













Aceste saleuri sint foarte satioase dar, avind un continut ridicat de grasimi nu se recomanda sa fie prea des consumate.
Citeodata cu o bere ..... , se accepta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu