Pagini

duminică, 26 februarie 2012

Mouse Tiramisu

Zilele acestea sufletele vibreaza la unison.
Se ofera dovezi de dragoste, simboluri sugestive, inimioare stilizate, tot ceea ce poate purta mesajul iubirii, tot ceea ce poate transmite - in cel mai romantic mod posibil - sentimentul care ne face sa simtim fluturi in stomac.
Se simte apropierea primaverii.

Sa va spun un secret: sufletul pereche va sti intotdeauna ca vibrati impreuna, cu dovezi simbolice sau fara, dar nu pierdeti nici o ocazie de a va arata sentimentele, nu pierdeti nici o ocazie de a face gesturi pline de iubire.
Vor fi intotdeauna binevenite, vor descreti frunti, vor sterge suparari, vor incalzi suflete, iar toate astea vor intari legaturile, vor spori iubirea si astfel, cele doua jumatati vor forma un intreg.

Pregatiti ceva dulce. Puneti suflet, puneti dragoste, straduiti-va sa fie ceva unic. Sigur va fi apreciat.
Va fac o sugestie: Mouse Tiramisou, un desert simplu dar fabulos, o surpriza dulce, usor de realizat si rapid.


Va trebuie doar:
- 2 linguri cafea espresso (poate fi si cafea filtru, si in lipsa - chiar nescafe)
- 100 - 150 grame ciocolata neagra (sau menaj cu continut ridicat de cacao)
- 50 grame unt
- 50 ml alcool: wisky, rom sau coniac
- 2 galbenusuri
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri crema mascarpone
- 3/4 ceasca frisca

Se procedeaza in felul urmator:
Se rupe ciocolata in bucati si impreuna cu untul si doua linguri de cafea se pun intr-un vas.


Punem apa la incalzit


apoi punem deasupra vasul cu ingredientele amintite mai sus, amestecind bine pina se topesc untul si ciocolata, omogenizindu-se.


Indepartam vasul de pe foc lasind amestecul deasupra vasului cu apa calda.

Intr-un alt vas se toarna alcoolul,



se adauga galbenusurile si zaharul brun.



Se aseaza vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce se transforma totul intr-o crema fina, pufoasa.


Se da deoparte si se adauga crema mascarpone, amestecind pentru incorporare.



Se adauga apoi amestecul de ciocolata topita incorporindu-l in crema de ou si mascarpone.


Se pregateste frisca, folosind patru linguri de smintina si doua linguri de zahar pudra si amestecind pina apar creste.




Jumatate din cantitatea de frisca se adauga peste amestecul cremos incorporindu-se cu miscari usoare pentru a pastra aspectul spumat al cremei, apoi se adauga si restul de frisca procedind la fel pina la incorporarea completa.


Se imparte crema obtinuta in pahare, asezind-o cu un posh pentru aspect, apoi se da la rece pentru cel putin doua ore. Se decoreaza cu pudra de cacao si, dupa preferinte, cu frisca.


Secretul reusitei acestui desert este ca pastrarea lui la rece sa fie de durata, cum am mai spus - cel putin doua ore, dar, cu cit va sta mai mult cu atit consistenta va fi mai buna.
Un desert delicios, energizant, fin, potrivit pentru o dimineata reusita inaintea unei zile de lucru, dar si mai reusit intr-o seara romantica la lumina luminarilor.


* A durat mai mult sa scriu cum l-am pregatit decit pregatirea in sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu