Pagini

vineri, 31 iulie 2015

Cascaval pane

Bogat in substante precum calciu, fosfor, zinc, vitamina B, cascavalul – facind parte din categoria brinzeturilor oparite, ajuta organismul in formarea oaselor si smaltului dintilor, ceea ce il recomanda cu responsabilitate pentru alimentatia copiilor in crestere.
Consumul de cascaval, regulat si moderat – avind in vedere continutul mare de grasimi saturate care duc la cresterea colesterolului - contribuie la prevenirea aparitiei osteoporozei, afectiune ce apare mai ales in viata femeilor.
Totodata, reduce riscul aparitiei hipertensiunii si a bolilor de inima si stimuleaza formarea sangelui si absortia nutrientilor.
Cascavalul pane - rapid si simplu de preparat, reprezinta solutia perfecta pentru o masa calda, delicioasa.
Bucatile cu invelis crocant si miez moale de cascaval topit constituie un aperitiv savuros asa incit chiar si copiii il adora.

Garnisit cu o salata de legume proaspete o portie de cascaval pane ofera optiunea cea mai buna pentru un prinz indestulator si sanatos.




Pentru a pregati o portie reusita de cascaval pane am folosit:

- doua felii de cascaval
- patru - cinci linguri de faina
- 2 linguri pesmet (optional)
- 2 oua
- 100 ml ulei
- sare, dupa preferinta

Cascavalul se taie in felii cu grosimea potrivita, intre 5 si 10 mm.
Intr-o tigaie se pune uleiul lasindu-se la foc potrivit sa se incinga.
Intre timp, se bat ouale cu o priza de sare intr-un castronel.
Se pregateste si faina, in amestec cu pesmetul - optional.
Se incearca temperatura uleiului din tigaie presarind putina faina. Daca aceasta sfiriie, atunci este momentul sa punem cascavalul in tigaie.
Se iau pe rind felile de cascaval si se dau prin oul batut,

apoi prin faina,

repetindu-se aceasta operatie inca o data, si iarasi prin ou.
Se pun feliile in uleiul fierbinte, cite cinci minute pe fiecare parte.



Se va forma o crusta crocanta, rumena, interiorul raminind moale, cu o consistenta delicata, fluida.
Datorita grosimii si crustei, feliile isi vor pastra forma, temperatura patrunzind treptat catre interior, asa incit pina crusta capata culoare, miezul este deja moale. Lucrind repede, cascavalul nu va curge in afara crustei imprastiindu-se in tigaie.


Asezonati cu rosii, castraveti, ardei si ceapa.
... Si o bere. ... Rece.


Cind veti taia, continutul pachetelului se va revarsa apetisant pe farfurie.


Un comentariu: