Pagini

miercuri, 16 mai 2012

Granita de pepene rosu

O propunere excelenta pentru zilele fierbinti de vara, un desert semi-inghetat savuros si extraordinar de racoritor - granita.
Cu origini italienesti, granita a patruns in multe tari atit ca bautura racoritoare semilichida, cit si sub forma unui desert asemanator inghetatei, dar cu o textura mai granulata datorata lipsei grasimilor din compozitie.
Prepararea este extrem de usoara si necesita ingrediente putine si simple dar ofera o solutie eleganta pentru tratarea musafirilor din zilele calduroase.

Mie imi place in mod deosebit pepenele motiv pentru care m-am gindit ca as putea pregati o granita de pepene rosu.




Reteta mea nu precizeaza decit informativ alegerea si cantitatile ingredientelor utilizate, totul fiind la aprecierea fiecaruia.
Am avut:
- pulpa de la o felie potrivita de pepene rosu
- 3 linguri miere de albine
- zeama de la o jumatate de lamiie

Se curata pulpa pepenelui de samburi si se taie cuburi. Se pune in blender. Se adauga mierea de albine si zeama de lamiie, apoi se mixeaza bine.


Sucul obtinut se pune intr-un vas acoperit si se introduce la frigider. Se poate pastra astfel si pentru mai multe zile.


Se scoate inainte de servire, se portioneaza in bucati si se pune din nou in mixer, maruntindu-se dupa preferinta.
Se serveste in pahare de inghetata cu topping de fistic sau nuci macinate, sau, in pahare de racoritoare.




Nu excludeti posibilitatea ornarii cu frisca.
Oricum, surpriza oaspetilor va fi maxima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu