Un mod simplu de a inlocui deliciosii cartofi prajiti fara a ne priva insa de gustul lor apetisant.
In plus, aroma ierburilor mediteraneene va face introducerea in atmosfera de vacanta, fie si numai prin asociere cu zonele de unde provin.
Este un fel de mincare ce se pregateste rapid, fara prea mare efort, constituind o solutie onorabila pentru zilele in care nu prea ne arde de gatit (caldura, bat-o vina).
Se curata ceva cartofi, de preferat din cei noi.
Ii spalam bine apoi ii taiem in lung, in felii mari.
Se pun la fiert pentru citeva minute (maxim 20 de min.), pina se fierb pe jumatate, fara a se sfarima.
Intre timp curatam citiva catei de usturoi (niciodata nu sint prea multi) pe care ii presam cu lama cutitului, sfarimindu-i cit sa-si lase aroma.
Intr-un vas de sticla termorezistenta punem citeva linguri de ulei de masline, musai, doua lingurite oregano, ceva sare - dupa preferinta si usturoiul pregatit mai sus.
Scurgem cartofii fierti si aburinzi ii adaugam peste condimentele din vas. Amestecam usor totul, astfel incit toti cartofii sa se condimenteze uniform si sa isi ia o pelicula de ulei, putind sa mai adaugati daca vi se pare ca e prea putin. Insa, nu trebuie sa exageram.
Introducem vasul la cuptor, lasind cartofii sa prinda o crusta aurie, capatind o consistenta crocanta la exterior raminind insa moi in interior.
Pregatim intre timp carnea, dupa preferinta. Poate fi preparata la gratar, rumenita in tigaie sau fiarta la capac, varianta pe care am ales-o eu.
Intii se prajeste in ulei pe ambele parti, nu foarte mult insa la foc iute, asa incit sa prinda rapid o fata pastrind sucurile in interior.
Se adauga o cana de supa de carne apoi se acopera vasul lasind carnea sa fiarba bine.
Cind este gata, intepindu-se usor cu furculita, se indeparteaza capacul lasind sa fiarba pina se evapora zeama iar carnea se va rumeni.
Rezultatul?
O portie savuroasa, bine aromata, pe care, neaparat, sa o insotiti cu un pahar de vin rosu demisec.