Tot plimbindu-ma printre blogurile zecilor de prieteni pe care mi i-am facut de cind blogaresc, am dibuit o reteta la amicul Hadean care m-a cucerit pe loc.
Vinete fripte conservate in ulei.
Desi putin cam prescurtata reteta, m-am aventurat sa o experimentez, in calitate de mare fan al acestei legume.
Apreciati singuri rezultatul iar sfatul meu este sa nu treceti pe linga acest deliciu savuros, si, cit mai gasiti vinete in piata, pregatiti-va citeva borcane. Altfel, nu stiti ce pierdeti.
Ca sa umplu borcanele pe care le vedeti am avut nevoie de:
- 3 vinete potrivite
- 12 ardei iuti
- 2 capatini de usturoi
- ulei, cit sa acopere legumele
Intii am spalat vinetele si le-am taiat in felii de grosimea degetului.
Apoi am incins gratarul, in cazul meu unul pentru aragaz, am presarat un strop de sare ca sa nu se lipeasca legumele, si am fript feliile de vinete pe ambele parti.
Dupa ce s-au fript le-am asezat in borcane, am strecurat printre felii catei de usturoi, apoi am infipt din loc in loc ardeii iuti.
Am turnat ulei (eu am folosit ulei de masline pentru aroma intensa) deasupra pina s-au acoperit vinetele, am scuturat usor borcanul pentru a elimina ceva aer daca a mai ramas printre felii, apoi am inchis strins borcanul.
Mesterul Hadean ne recomanda sa le consumam cu ceva patrunjel verde tocat presarat deasupra.
Abia astept!
Vinete fripte conservate in ulei.
Desi putin cam prescurtata reteta, m-am aventurat sa o experimentez, in calitate de mare fan al acestei legume.
Apreciati singuri rezultatul iar sfatul meu este sa nu treceti pe linga acest deliciu savuros, si, cit mai gasiti vinete in piata, pregatiti-va citeva borcane. Altfel, nu stiti ce pierdeti.
Ca sa umplu borcanele pe care le vedeti am avut nevoie de:
- 3 vinete potrivite
- 12 ardei iuti
- 2 capatini de usturoi
- ulei, cit sa acopere legumele
Intii am spalat vinetele si le-am taiat in felii de grosimea degetului.
Apoi am incins gratarul, in cazul meu unul pentru aragaz, am presarat un strop de sare ca sa nu se lipeasca legumele, si am fript feliile de vinete pe ambele parti.
Dupa ce s-au fript le-am asezat in borcane, am strecurat printre felii catei de usturoi, apoi am infipt din loc in loc ardeii iuti.
Am turnat ulei (eu am folosit ulei de masline pentru aroma intensa) deasupra pina s-au acoperit vinetele, am scuturat usor borcanul pentru a elimina ceva aer daca a mai ramas printre felii, apoi am inchis strins borcanul.
Mesterul Hadean ne recomanda sa le consumam cu ceva patrunjel verde tocat presarat deasupra.
Abia astept!
Sunt extra bune!Si arata super bine!
RăspundețiȘtergereO zi minunata iti doresc!
Si noi tot cu patrunjel taiat marunt le servim, dar sa fie proaspat si cit mai mult... Sint delicioase...
RăspundețiȘtergeresuper
RăspundețiȘtergereCam cat resista conservate astfel? Pot sa le pastrez pentru iarna?
RăspundețiȘtergereMa gandeam sa incerc si cu dovelecei. Ati incercat vreodata?
Ana
Intii, iti multumesc pentru vizita si interes.
ȘtergereApoi iti voi raspunde intrebarii pe care mi-ai adresat-o: vor rezista daca vei fierbe borcanele inchise lasindu-le sa se raceasca in apa in care au fiert. Iti recomand sa intorci apoi borcanele si daca intra aer in ele (adica se vor forma basicute repetate) va trebui sa le consumi intr-un timp mai scurt decit pe cele in care nu intra aer (deci sint vidate).
Nu am incercat cu dovlecei asa ca nu iti pot da un sfat desi, nu vad de ce nu ar fi la fel de buni.
Cata sare se pune la un borcan?
RăspundețiȘtergereCata sare se pune la un borcan?
RăspundețiȘtergere