Vara a inceput in forta.
Parca a vrut sa stabileasca termenii de convietuire pentru perioada urmatoare si sa ne arate cine pune conditiile.
Ne-a coplesit din prima cu zile caniculare, storcindu-ne vlaga.
Fortind nota, a aruncat asupra noastra cu vilvatai testindu-ne rezistenta.
Insa noi ne-am inrolat in lupta apriga si am uzat de toate mijloacele ca sa ii aratam ca nu ne lasam intimidati.
Ba chiar, am inventat formule noi de antidot racoritor si hidratant.
In "laboratorul" meu am pus la cale o strategie de a o imbuna, pregatind - fara foc - din ce aveam la indemina un desert aromat, savuros, tentatie sigura: jeleu de pepene.
Extrem de simpla, reteta nu presupune altceva decit disponibilitate si ceva atentie la dozarea cantitatii de gelatina utilizata.
Ingredientul principal este pepenele, iar cantitatea ramine la libera alegere.
Pentru un gust mai bogat se adauga si ceva miere de albine, de preferat miere de salcim.
Recomandare:
- la un litru de pulpa de pepene utilizati doua plicuri de gelatina granulata Dr. Oetker (2 x 10 grame)
Modul de preparare:
Parca a vrut sa stabileasca termenii de convietuire pentru perioada urmatoare si sa ne arate cine pune conditiile.
Ne-a coplesit din prima cu zile caniculare, storcindu-ne vlaga.
Fortind nota, a aruncat asupra noastra cu vilvatai testindu-ne rezistenta.
Insa noi ne-am inrolat in lupta apriga si am uzat de toate mijloacele ca sa ii aratam ca nu ne lasam intimidati.
Ba chiar, am inventat formule noi de antidot racoritor si hidratant.
In "laboratorul" meu am pus la cale o strategie de a o imbuna, pregatind - fara foc - din ce aveam la indemina un desert aromat, savuros, tentatie sigura: jeleu de pepene.
Extrem de simpla, reteta nu presupune altceva decit disponibilitate si ceva atentie la dozarea cantitatii de gelatina utilizata.
Ingredientul principal este pepenele, iar cantitatea ramine la libera alegere.
Pentru un gust mai bogat se adauga si ceva miere de albine, de preferat miere de salcim.
Recomandare:
- la un litru de pulpa de pepene utilizati doua plicuri de gelatina granulata Dr. Oetker (2 x 10 grame)
Modul de preparare:
Se curata pulpa pepenelui de samburi si se taie cuburi. Se
pune in blender. Se adauga si mierea de albine apoi se mixeaza
bine.
Se rastoarna pulpa de pepene obtinuta intr-un vas termorezistent apoi se introduce pentru 1 minut in cuptorul cu microunde. Este necesara incalzirea usoara pentru a evita inchegarea gelatinei in momentul adaugarii.
Se rastoarna continutul plicului de gelatina intr-un pahar si adaugam trei - patru linguri de apa rece, pentru hidratare.
Dupa citeva minute se aseaza paharul cu gelatina hidratata intr-un vas in care am fiert apa amestecind continuu pina ce granulele de gelatina se topesc complet rezultind un lichid cu ceva consistenta si aspect sidefat.
Se incorporeaza amestecul obtinut peste pulpa de pepene si se omogenizeaza energic.
Turnam compozitia in forme si dam la rece pentru citeva ore.
Inainte de servire se rastoarna pe farfurie si se decoreaza, dupa preferinta, cu frisca proaspata.
Obtineti un desert cu o textura mai granulata, datorata lipsei
grasimilor din compozitie, cu un gust delicios si reconfortant.
Nu am pregătit niciodată jeleu.
RăspundețiȘtergereO reteta noua!
RăspundețiȘtergereImi place mult!
Te adaug in lista mea!
RăspundețiȘtergerePupici!
Imi place! Si mai ales am vazut ca nu ai pus zahar, ci miere :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa si usor de facut.
RăspundețiȘtergereUau, cum arata... La ce culoare frumoasa are, am in fata imaginea unui tort in forma de inimioara cu jeleu de pepene deasupra... Sint sadica, nu ? hi, hi... Pupicei !
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios, are o culoare care te imbie sa-l mananci!
RăspundețiȘtergere