Pagini

luni, 16 iunie 2014

Rulouri de ardei copti cu crema de brinza - ψητό πιπεριές Φλωρίνης με τυρί κρέμα

Ardeii rosii - πιπεριές Φλωρίνης (ardei Florina) sunt o varietate de ardei adusi in Europa de Cristofor Columb, in ​​secolul al 16-lea, dupa o lunga calatorie, din America de Sud (Brazilia).
Adaptati la conditiile de sol si clima din Macedonia, regiune renumita pentru paminturile sale fertile, ardeii au devenit un produs important pentru zona care le-a dat si numele: Florina.
Datorita gustului special, dulce, ardeii Florina au devenit o parte integranta din dieta zilnica a localnicilor, populatia din zona beneficiind de calitatile lor curative, datorita continutului ridicat de vitamine C, A, K, D si E.
Pregatiti sub forma de salata, la cuptor – umpluti cu legume sau carne, ori combinati in diverse creme, ardeii condimenteaza intr-un mod apetisant, picant sau dulce, preparatele pe care le insotesc sau in care se regasesc, si sint nelipsiti de pe meniul tavernelor grecesti, destinatii inevitabile in periplurile noastre elene.
Vin la pachet cu salata greceasca, cu dovleceii pane si sosul tzatziki, cu sardelele fripte si calamarii aurii, festin delicios oferit cu un aer bonóm chiar de patronul – bucatar.
Legumele proaspete transformate rapid in delicii culinare sanatoase, la indemina oricui, sau preparatele pescaresti ce pastreaza aroma sarata a marii de culoarea turcoazului, puncteaza memorabil filmul amintirilor, recreind in spatiul familiar al bucatariei mele atmosfera destinsa a vacantelor, ori de cite ori isi fac loc in meniu.
Imi place aroma de fum in alimente iar ardeii copti sint cel mai potrivit exemplu.
Combinati cu brinza si asezonati cu putin ulei de masline constituie un aperitiv ce poate inlocui categoric un fel principal.

Rulouri de ardei copti cu crema de brinza - - ψητό πιπεριές Φλωρίνης με τυρί.





Procedeul de pregatire pentru doua portii implica:
- 4 bucati ardei kapia rosii, carnosi
- 200 grame feta de capra
- 50 grame brinza de capra tartinabila
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 3 linguri ulei de masline


Ardeii se coc uniform pe o tabla incinsa, doar atit cit sa se poata indeparta coaja.


Brinza de capra tartinabila impreuna cu feta si uleiul de masline se pun in mixer transformindu-se intr-un amestec cremos la viteza mica a aparatului.


Amestecind usor cu o lingura incorporam si oregano in crema de brinza.
Ardeii se curata de coaja dupa ce s-au racit si se desfac pe o parte, tamponindu-se usor cu hirtie absorbanta pentru a indeparta excesul de lichid rezultat in procesul de gatire.
Se intinde un strat subtire de crema pe suprafata ardeiului dupa care, pornind de la virf, rulam catre capatul de la care am indepartat cotorul cu seminte.


Se impacheteaza rulourile cu grija in folie de staniol si se introduc la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Se servesc impreuna cu o salata de rosii sau vinete coapte, aromele completindu-se perfect.




Savurati cu placere!
Veti fi incintati  sa constatati ca, pe linga gustul desavirsit, aveti in fata un meniu ieftin, rapid, satios dar care nu va va pune in pericol silueta, asadar numai bun inaintea marilor vacante.

3 comentarii:

  1. ce bun ce bun! immmm, o sa-l icnerc si eu intr-o Duminica

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow...cat de simplu si bun, l-am facut aseara si am fost incantati!

    RăspundețiȘtergere
  3. elena= SFAT= Coace ardeii kapia pe plita sau tabla incinsa DUPA ce ai scos cotorul si semintele! Va fi mai usor de curatat si umplut ! SA AVETI POFTA !!!

    RăspundețiȘtergere