Pagini

vineri, 25 noiembrie 2011

Ciuperci cu maioneza

Ador ciupercile.
Consumate in cantitati moderate ele sint un aliment complex bogat in vitamine din grupul B si prin faptul ca conţin cantităţi mici de grăsimi pot consitui baza unei diete bogate în potasiu, fosfor, fier şi magneziu.
Inainte sa aflu cite calitati nutritive au le trecusem in lista preferatelor mele.
Imi plac in salate, in sosuri, pe pizza, in omleta, cu orez. Si cine stie in cite alte feluri se mai pot prepara.
Dar cel mai mult imi plac cu maioneza.


Am spalat si curatat vreo sase ciuperci champignion mai marisoare.


Le-am tocat marunt si le-am pus la calit in putin ulei incins.
Dupa ce s-au rumenit suficient le-am dat deoparte lasindu-le sa se raceasca.


Intre timp am curatat un catel de usturoi, l-am pisat si l-am frecat cu putina sare si ulei ca pe maioneza.
Dintr-un galbenus de ou, o lingurita de mustar Dijon, doua linguri zeama de lamiie si cca 50 ml ulei am facut maioneza in care am incorporat si usturoiul frecat.
Am adaugat ciupercile si am amestecat incet pina s-au omogenizat. Am dres de sare si am presarat un praf de piper amestecind din nou.
Se dau pentru vreo jumatate de ora la frigider, acoperite ca sa nu oxideze. Astfel se combina aromele iar aperitivul se leaga.

Un comentariu: