Pagini

vineri, 25 noiembrie 2011

Salata de icre de crap

Locuind pe malul Dunarii era normal sa fim atinsi de microbul pescuitului. Asa ca, nelipsindu-ne pestele, nu ne lipseau nici icrele.
Fiind usor de pregatit si inlocuind cu succes o cina, alaturi de citeva masline si o felie de brinza, nu astept ocazii speciale pentru a le prepara.

Intr-un castron pun in jur de 50 grame de icre, pe care le-am pastrat in frigider, intr-un borcan, usor sarate.
Adaug zeama de la o jumatate de lamiie de la inceput si amestec energic. Apoi adaug incet ulei - cam 50 ml, amestecind continuu. Se va lega usor compozitia fara sa fie nevoie sa utilizam gris sau pesmet. Cind isi dubleaza volumul (poate si ceva in plus) si isi pastreaza forma, adaugam un strop de apa minerala, amestecind in continuare. Compozitia se va albi frumos. In plus apa minerala va mai taia din grasimea uleiului.
Gustam de sare si, la nevoie, mai adaugam dupa gust.
Se toaca fin o jumatate de ceapa adaugindu-se peste icre si incorporindu-se in amestec.
Se consuma cu pesmet dar la fel de gustoase sint si cu piine neagra.


Prin continutul ridicat de nutrienti (vitamina A, acid folic, potasiu şi mai ales fosfor), icrele sint benefice pentru organism, avind o valoare alimentara ridicata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu