Pagini

vineri, 2 decembrie 2011

Negresa

Mama, ceva dulce?
Iar eu, ma consult cu proviziile din dulap si iau decizia.
Pot sa va fac ... :
Cind am primit intrebarea astazi, dupa scurte investigatii, am hotarit ca voi face o negresa.
E o reteta simpla, se face repede, e pe placul tuturor, si eu sint foarte bucuroasa ca nu ii voi dezamagi.


Am nevoie de:
- un pahar de lapte
- 2 pahare zahar
- 3 linguri de cacao (secretul unui aspect impecabil consta in utilizarea unei pudre de cacao inchisa la culoare)
- esenta de rom, zahar vanilat
- 6 cuburi ciocolata de menaj
- un pachet de unt
- 4 oua
- 1 1/2 pahare faina
- 1 1/2 plicuri praf de copt
Facultativ, miez de nuca

Intr-un vas se pun zaharul, cuburile de ciocolata, pudra de cacao, untul si laptele si se dau pe foc.
Se amesteca continuu ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Cind ciocolata si untul s-au topit, se da vasul deoparte si se scot intr-un pahar 10 linguri din amestec.
Se separa galbenusurile de albusuri si, cind compozitia s-a racorit, se adauga galbenusurile amestecindu-se pina se incorporeaza bine.
Se toarna faina cernuta cu praful de copt si se omogenizeaza ca sa nu se faca cocoloase.
Se adauga si esenta de rom si zaharul vanilat.
Acum e momentul sa se adauge si miezul de nuca.
Albusurile se bat spuma apoi se toarna peste compozitia din vas amestecind usor ca sa nu se taie spuma iar prajitura sa aiba un aspect aerat si spumos.
Se aseaza o foaie de copt intr-o tava si se unge pe toata suprafata cu o pensula.
Se toarna compozitia si se introduce la cuptor pentru 45 minute.
Cind este gata se scoate si se toarna amestecul pastrat la inceput uniformizind pe toata suprafata prajiturii.
Pentru ca mie imi place ca aceasta glazura sa fie din abundenta, in cantitatea de amestec pusa deoparte la inceput mai adaug un cub de ciocolata de menaj (niciodata nu e prea multa).

Se taie prajitura inainte ca glazura sa se intareasca, evitind in felul acesta aspectul neplacut de glazura crapata.

Cu drag, admiratorului secret al acestei prajituri.

3 comentarii:

  1. Imi place blogul tau.M-as bucura,daca se poate, sa ma abonez la retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea
    Sint bucuroasa sa aflu ca iti place ceea ce postez eu.
    Iti multumesc ca ai vizitat blogul si te mai astept, cu drag.
    Cit priveste abonarea, se poate face intr-un mod foarte simplu:
    In partea dreapta a postarilor sint doua sectiuni cu fotografii:
    - una se adreseaza celor ce vor sa se aboneze si se face prin accesarea butonului albastru "inscrieti-va pe acest site"
    - cealalta este destinata membrilor facebook care dau like paginii blogului meu.
    Avantajul abonarii - daca ii pot spune asa - consta in faptul ca esti informata imediat ce am o postare noua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine. Un pahar cu lapte, 2 pahare cu zahar...Cred ca mai bine ar fi sa dati cantitati exacte.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere