Improprie denumire pentru prajitura mea.
Si asta pentru ca am format-o intr-o tava de cozonac si nu rulata ca in reteta clasica.
Deci, m-am apucat de treaba si iata ce mi-a iesit:
Ce am folosit:
- un pahar cu lapte
- un pachet de biscuiti Petit Beure (450 gr)
- un pachet de unt
- doua linguri cacao (neagra)
- o tableta ciocolata cu 52% cacao (200 gr)
- 350 grame zahar
- 200 grame rahat
- o masura Whiskey (aprox. 50 gr)
Laptele, cacao, zaharul si ciocolata maruntita se pun pe foc mic si se amesteca continuu pina se dizolva complet zaharul iar ciocolata se topeste.
Se adauga si untul lasindu-se in continuare vasul pe foc si amestecindu-se pentru omogenizarea amestecului.
Se rup cu mina in bucati potrivite biscuitii.
Rahatul se taie in bucati mici
apoi se adauga peste biscuiti.
In crema pregatita anterior se adauga alcoolul amestecindu-se bine dupa care crema se toarna incet peste biscuiti.
Se amesteca usor totul pina cind biscuitii absorb crema, dupa care se lasa aproximativ 5 minute ca sa se inchege putin. Apoi se amesteca din nou, asa incit compozitia sa aiba aceeasi consistenta si sa ne asiguram ca ingredientele uscate au incorporat toata masa umeda.
A doua zi se indeparteaza folia si se taie prajitura cu un cutit ascutit sau cu diverse forme.
Alaturi de o ceasca cu ceai, o portie de prajitura cu biscuiti va face ca ziua sa inceapa mai placut, oferindu-ne energia necesara pentru a face fata provocarilor zilei.
Si asta pentru ca am format-o intr-o tava de cozonac si nu rulata ca in reteta clasica.
In rest, totul se succede in aceleasi "faze de prelucrare".
Nu am mai facut de mult acest dulce desi imi place mult.
Ideea de a-l prepara mi-a venit zilele trecute cind, mergind la aniversarea unui piticut, fiul nepotului meu din partea sorei mele, am fost tratata cu acest desert, minunat pregatit de mamica prichindelului.
Deci, m-am apucat de treaba si iata ce mi-a iesit:
Ce am folosit:
- un pahar cu lapte
- un pachet de biscuiti Petit Beure (450 gr)
- un pachet de unt
- doua linguri cacao (neagra)
- o tableta ciocolata cu 52% cacao (200 gr)
- 350 grame zahar
- 200 grame rahat
- o masura Whiskey (aprox. 50 gr)
Laptele, cacao, zaharul si ciocolata maruntita se pun pe foc mic si se amesteca continuu pina se dizolva complet zaharul iar ciocolata se topeste.
Se adauga si untul lasindu-se in continuare vasul pe foc si amestecindu-se pentru omogenizarea amestecului.
Se rup cu mina in bucati potrivite biscuitii.
Rahatul se taie in bucati mici
apoi se adauga peste biscuiti.
In crema pregatita anterior se adauga alcoolul amestecindu-se bine dupa care crema se toarna incet peste biscuiti.
Se captuseste cu folie alimentara o tava (de cozonac - am folosit eu) apoi se toarna toata compozitia. Se uniformizeaza cu o lingura, apasind bine ca sa indepartam eventualele goluri, apoi se acopera prajitura cu folia presind usor, asigurindu-ne ca prajitura este compacta. Se da la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se indeparteaza folia si se taie prajitura cu un cutit ascutit sau cu diverse forme.
Alaturi de o ceasca cu ceai, o portie de prajitura cu biscuiti va face ca ziua sa inceapa mai placut, oferindu-ne energia necesara pentru a face fata provocarilor zilei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu