Un aperitiv simplu, usor, cu arome intense si o importanta valoare nutritiva, un supliment natural de acizi grasi esentiali omega3, atit de necesari organismului in lupta impotriva imbatrinirii precoce dar si pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Alternativa onorabila atit pentru un mic dejun cit si pentru cina, si alegere ideala pentru mesele festive.
In cazul meu, un preparat pe placul intregii familii, ceea ce ma obliga.
Va propun o reteta care nu va va retine multa vreme in bucatarie dar care va avea ca rezultat un preparat deosebit de gustos: pasta de ton cu masline.
Am avut nevoie de:
- 200 grame file de ton alb
- 10 - 15 masline kalamata
- 50 grame unt
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita zeama de lamiie
Se scurge fileul de ton de uleiul in care a fost conservat.
Se scot simburii maslinelor facind o taietura la jumatate de jur imprejur si rasucindu-se cele doua jumatati in sens invers.
Se pun toate ingredientele in mixer amestecindu-se pina se obtine o pasta omogena.
Dupa preferinta se poate condimenta cu piper macinat.
Se depoziteaza amestecul obtinut intr-un recipient si se patreaza la frigider cel putin o ora inainte de a fi servit.
Alternativa onorabila atit pentru un mic dejun cit si pentru cina, si alegere ideala pentru mesele festive.
In cazul meu, un preparat pe placul intregii familii, ceea ce ma obliga.
Va propun o reteta care nu va va retine multa vreme in bucatarie dar care va avea ca rezultat un preparat deosebit de gustos: pasta de ton cu masline.
Am avut nevoie de:
- 200 grame file de ton alb
- 10 - 15 masline kalamata
- 50 grame unt
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita zeama de lamiie
Se scurge fileul de ton de uleiul in care a fost conservat.
Se scot simburii maslinelor facind o taietura la jumatate de jur imprejur si rasucindu-se cele doua jumatati in sens invers.
Se pun toate ingredientele in mixer amestecindu-se pina se obtine o pasta omogena.
Dupa preferinta se poate condimenta cu piper macinat.
Se depoziteaza amestecul obtinut intr-un recipient si se patreaza la frigider cel putin o ora inainte de a fi servit.