Solutie la indemina pentru zilele in care nu ai chef sa gatesti lucruri complicate.
Cind te indispune nehotarirea iernii de a pleca facind loc vremii frumoase, incapatinindu-se sa geruiasca mugurii fragezi ai copacilor, facind farse pasarilor calatoare asternindu-le in fata cimpuri cu zapezi proaspete in locul firelor tinere de iarba, taind elanul floricelelor ce incearca sa-si scoata capul vesele catre soare.
Dintr-o astfel de suparare mi-a venit pornirea de a prepara ceva rapid, care sa substituie o masa: rulouri din aluat fraged cu spanac.
Ne trebuie citeva ingrediente si reteta e gata:
- un pachet aluat foietaj de la Linco
- o punga de 450 grame spanac congelat (marca preferata Dujardin)
- 2 legaturi ceapa verde
- 200 grame brinza feta
- un ou
- 2 linguri ulei de masline
- un galbenus + o lingura de lapte + sare cu ierburi mediteraneene (sarea poate fi inlocuita cu succes doar de ierburile mediteraneene)
Aluatul foietaj se lasa din vreme in frigider sa se decongeleze lent.
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in uleiul de masline. Cind s-a inmuiat putin se adauga spanacul dezghetat si scurs gatindu-se impreuna pina ce se evapora tot lichidul lasat.
Cind te indispune nehotarirea iernii de a pleca facind loc vremii frumoase, incapatinindu-se sa geruiasca mugurii fragezi ai copacilor, facind farse pasarilor calatoare asternindu-le in fata cimpuri cu zapezi proaspete in locul firelor tinere de iarba, taind elanul floricelelor ce incearca sa-si scoata capul vesele catre soare.
Dintr-o astfel de suparare mi-a venit pornirea de a prepara ceva rapid, care sa substituie o masa: rulouri din aluat fraged cu spanac.
Ne trebuie citeva ingrediente si reteta e gata:
- un pachet aluat foietaj de la Linco
- o punga de 450 grame spanac congelat (marca preferata Dujardin)
- 2 legaturi ceapa verde
- 200 grame brinza feta
- un ou
- 2 linguri ulei de masline
- un galbenus + o lingura de lapte + sare cu ierburi mediteraneene (sarea poate fi inlocuita cu succes doar de ierburile mediteraneene)
Aluatul foietaj se lasa din vreme in frigider sa se decongeleze lent.
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in uleiul de masline. Cind s-a inmuiat putin se adauga spanacul dezghetat si scurs gatindu-se impreuna pina ce se evapora tot lichidul lasat.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga brinza farimitata omogenizindu-se compozitia.
Se adauga si un ou pentru legarea amestecului si se sareaza (daca mai este necesar) dupa gust.
Se imparte aluatul in citeva portii apoi se distribuie umplutura pe fiecare bucata de aluat.
Se da o forma preparatelor asezindu-se apoi intr-o tava teflonata.
Se ung cu galbenusul frecat cu lapte apoi se decoreaza risnind deasupra sare cu ierburi mediteraneene, pentru un gust mai bogat. Se coc la foc potrivit pina capata o culoare aurie.
Serviti alaturi un iaurt sau un pahar cu lapte cald. Veti alunga instant depresia provocata de viscolul neasteptat ce zgiltiie geamurile.
PS. Daca nu aveti astfel de probleme, puteti sa asociati o bere (neagra - eventual). :D
Atat de simplu, de aratos si savuros. Imi place!
RăspundețiȘtergereCe bine arata ! Cum cumpar spanac, cum le fac si ma laud la tine... Pupici !
RăspundețiȘtergereImi place totul in foietaj, sant mereu si mancarurile mele preferate cand trebuie sa mearga totul repede, te ajuta sa fi rapida si tot odata iese totul delicios. Kyra draga te sarut!
RăspundețiȘtergerefoaaaarteee buuuun;bravo, soramea artista culinara
RăspundețiȘtergere