Pagini

vineri, 29 martie 2013

Pasta de ton cu masline

Un aperitiv simplu, usor, cu arome intense si o importanta valoare nutritiva, un supliment natural de  acizi grasi esentiali omega3, atit de necesari organismului in lupta impotriva imbatrinirii precoce dar si pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.
Alternativa onorabila atit pentru un mic dejun cit si pentru cina, si alegere ideala pentru mesele festive.
In cazul meu, un preparat pe placul intregii familii, ceea ce ma obliga.
Va propun o reteta care nu va va retine multa vreme in bucatarie dar care va avea ca rezultat un preparat deosebit de gustos: pasta de ton cu masline.






































Am avut nevoie de:
- 200 grame file de ton alb
- 10 - 15 masline kalamata
- 50 grame unt
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita zeama de lamiie

Se scurge fileul de ton de uleiul in care a fost conservat.
Se scot simburii maslinelor facind o taietura la jumatate de jur imprejur si rasucindu-se cele doua jumatati in sens invers.
Se pun toate ingredientele in mixer amestecindu-se pina se obtine o pasta omogena.
Dupa preferinta se poate condimenta cu piper macinat.


Se depoziteaza amestecul obtinut intr-un recipient si se patreaza la frigider cel putin o ora inainte de a fi servit.



6 comentarii:

  1. super;cred ca te lingi pe degete de asa bunatate

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ador tonul și îl consum adesea, din conservă din păcate. Mi-as dori să am un ton real, mare și frumos. M-aș uita fascinată la el.

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat, iar prezentarea e de nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gustos si sanatos... Oare daca fac, imi pacalesc odrasla sa manince, ca doar peste impanat reusesc sa-i dau... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte deosebita reteta ta, am s-o incerc si sant convinsa ca va place si familiei mele. Saptamana frumoasa iti doresc draga Kyra!

    RăspundețiȘtergere