Pagini

marți, 5 martie 2013

Rulada de somon fumé cu brinza crema Danish Blue

Ca om slab ce ma aflu am si eu preferinta pentru ceva fineturi culinare.
Imi plac la nebunie crevetii - prin asociere cu racii (o poveste mai veche pe care deja v-am impartasit-o).
Imi place tare somonul fumé, asociat sau nu cu icrele de Manciuria - alta delicatesa pe placul meu.
Consum cu mare placere orice fel de brinza cu mucegai de cultura, in combinatie cu struguri dulci si nu numai.
Atunci cind imi ofer privilegiul unei tratatii "subtiri" - pe care nu toti membrii familiei o agreaza in aceeasi masura, recurg la o reteta simpla asa incit sa ma bucur de gustul natural, desavirsit, al produsului preferat.
Zilele trecute insa, la o inventariere a continutului frigiderului, privirea mi-a cazut in acelasi timp pe folia cu somon afumat feliat si pe cutia cu crema Danish Blue, iar in minte mi-a incoltit intrebarea: "oare cum s-ar potrivi?".
Asa a aparut ideea pregatirii unei rulade, in final rezultind un aperitiv absolut divin:





Nu e chiar o problema de olimpiada realizarea acestei rulade.
As spune chiar ca este o reteta foarte simpla.
Am avut nevoie de:
- o folie de somon fumé Ocean fish de 150 grame
- 1/2 cutie de brinza crema Danish Blue
- 1/3 cutie crema de brinza de capra
- 10 masline kalamata
- o lingura de smintina grasa






Ordinea de preparare a fost urmatoarea:

Am pregatit intii crema de brinza amestecind cele doua feluri de brinza si smintina in mixer.

Am intins pe masa de lucru o folie alimentara pe care am asezat feliile de somon avind grija sa suprapun putin marginile.

Se unge apoi somonul cu crema de brinza rezultata, intr-un strat nu foarte gros (maxim 3 - 4 mm).

Se scot simburii maslinelor practicind o taietura de jur-imprejur apoi rasucind in sens invers cele doua jumatati. Pulpa obtinuta se taie rondele pe care le distribuim pe toata suprafata pestelui.

Se intoarce usor o margine apoi, cu ajutorul foliei rasucim pina la capat obtinind un rulou. Infasuram strins ruloul in folie legind capetele apoi introducem la frigider pentru doua ore.

Poate fi un mic dejun sanatos sau poate fi o introducere eleganta a unui meniu sofisticat, potrivit unui eveniment deosebit.




7 comentarii:

  1. Somonul afumat e pe gustul meu, iar rulada cu brinzica fac mereu, doar ca la rulada asta imi fac cu ochiul maslinele alea care arata foarte bine in feliile taiate... Frumos colorata rulada si pe gustul papilelor mele... Ce m-as da la vreo doua feliute...

    RăspundețiȘtergere
  2. Un aperitiv excelent! Arata foarte bine si gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un aperitiv tare gustos care megre direct la sufletul meu! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. o asemenea combinatie delicioasa inca nu am incercat pana acum!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Kyra. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai :)

    RăspundețiȘtergere

  6. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

    RăspundețiȘtergere