Pagini

duminică, 17 martie 2013

Tort Katyfel

Neprevazut (nu am luat in calcul ca se va intimpla si asa ceva), neasteptat, surpriza maximaaaaa!
Trei cuvinte pentru un tort de cursa extrema, intr-un termen taaare strins.
Un tort amandina pentru o aniversare.





Blat pandispan cu cacao:
- 7 oua
- 200 grame zahar tos
- 200 grame faina
- 4 linguri cacao

Crema ganache:
- 400 ml smintina de separator
- 300 grame ciocolata neagra de menaj 52% cacao
- 2 lingurite esenta de rom
* bonus: visine din compot :D

Sirop caramel cu rom:
- 200 grame zahar caramelizat
- o cana apa
- 3 lingurite esenta de rom

Glazura ciocolata:
- 200 grame ciocolata neagra de menaj
- 50 grame unt
- 50 ml lapte

Decoratiuni de ciocolata:
- 100 grame ciocolata neagra de menaj (inmuiata la microunde si aplicata cu pensula pe frunze de trandafir japonez)
- cirese confiate




A rezultat un tort cu o greutate de 2,300 kg.

8 comentarii:

  1. E tare frumos! Cred că sărbătoritul sau sărbătorita s-a bucurat enorm.

    RăspundețiȘtergere
  2. Miau, miau, miau... la usa sint eu... mai e o feliuta si pentru mine, ca arata tare bine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata tortul asta...e grozav!! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. Roswitha, aprecierea ta imi produce o bucurie teribila, avind in vedere calitatea pe care o ai, de specialist.

      Ștergere
  5. Mmm, super apetisant!!!Cum sa refuzi asa un deliciu:)?Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. foarte frumos.... si eu vreau :D




    .........................
    http://www.dentist-tudoroniu.ro

    RăspundețiȘtergere