Pagini

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Mouse Amaretto

In fiecare an marea sarbatoare crestina a Sfintului Ioan Botezatorul ne ofera ocazia de a sarbatori onomastica celui mai drag sot, tata si bunic, omul pentru care viata nu poate insemna altceva decit familia lui.
Pentru grija cu care ne ocroteste, pentru caldura si iubirea sa, pentru modelul de viata pe care ni l-a oferit, ii intoarcem iubirea si ii multumim ca exista in viata noastra.
Pentru sufletul meu pereche nu am nevoie de ocazii pentru a face gesturi pline de iubire insa momentele festive inseamna cu totul altceva, au o vibratie aparte, cerind o subliniere unica, care sa ne incalzeasca sufletele, sporind iubirea si respectul ce au facut sa fim un intreg,
Am ales sa punctez evenimentul cu un desert simplu dar fabulos, o surpriza dulce, usor de realizat si rapid: Mouse Amaretto.
Efect sigur!
Reactia luminoasa si dovezile de afectiune mi-au dat de inteles ca a fost cea mai buna alegere.




 Pe linga suflet si dragoste puneti urmatoarele ingrediente:
- 2 linguri cafea espresso (poate fi si cafea filtru, si in lipsa - chiar nescafe)
- 200 grame ciocolata neagra (sau menaj cu continut ridicat de cacao)
- 50 grame unt
- 50 ml lichior Disaronno amaretto
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar brun
- 3 linguri crema mascarpone
- 3/4 ceasca frisca
- 100 grame picromigdale 

Se procedeaza in felul urmator:
Se rupe ciocolata in bucati si impreuna cu untul si doua linguri de cafea se pun intr-un vas.


Punem apa la incalzit


apoi punem deasupra vasul cu ingredientele amintite mai sus, amestecind bine pina se topesc untul si ciocolata, omogenizindu-se.


Indepartam vasul de pe foc lasind amestecul deasupra vasului cu apa calda.

Intr-un alt vas se toarna alcoolul,


se adauga galbenusurile si zaharul brun.


Se aseaza vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce se transforma totul intr-o crema fina, pufoasa.


Se da deoparte si se adauga crema mascarpone, amestecind pentru incorporare.


Se adauga apoi amestecul de ciocolata topita incorporindu-l in crema de ou si mascarpone.


Se pregateste frisca, folosind patru linguri de smintina si doua linguri de zahar pudra si amestecind pina apar creste.


Jumatate din cantitatea de frisca se adauga peste amestecul cremos incorporindu-se cu miscari usoare pentru a pastra aspectul spumat al cremei, apoi se adauga si restul de frisca procedind la fel pina la incorporarea completa.


Se farimiteaza fin picromigdalele (πικρο = amar si αμύγδαλα = migdale) si se amesteca cu doua linguri din crema de ciocolata omogenizindu-se.
Se imparte baza obtinuta in pahare, peste care se aseaza spuma de ciocolata, se decoreaza cu nu mai mult de doua bucati picromigdale inmuiate in ciocolata topita apoi se da la rece pentru cel putin doua ore.


Secretul reusitei acestui desert este ca pastrarea lui la rece sa fie de durata, cum am mai spus - cel putin doua ore, dar, cu cit va sta mai mult cu atit consistenta va fi mai buna.


Un desert delicios, energizant, fin, potrivit pentru o dimineata reusita inaintea unei zile de lucru, dar si mai reusit intr-o seara romantica la lumina luminarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu