Astazi am avut ocazia de a participa la un eveniment exceptional prilejuit de inaugurarea unui local original, elegant, fin, purtind amprenta bunului gust al gazdei, o doamna speciala, Galia.
Intr-o companie selecta am asistat la o prezentare deosebita, un bun cunoscator al ceaiurilor pure si al ritualului lor de pregatire si servire introducindu-ne in atmosfera a ceea ce va fi o ceainarie, un loc special care sa adune oameni de calitate.
M-am simtit onorata sa ma aflu printre primii invitati si ca sa imi arat consideratia pentru aceasta onoare am pregatit un dar "de casa noua", handmade, in acord cu doua trasaturi temperamentale pe care le apreciez la minunata doamna.
Primul cadou:
Ciocolata artizanala alba de casa cu mastica de Hios, coacaze rosii, fulgi de midale si sofran,
o ciocolata cu tuse fine, pline de culoare si arome delicate.
Cel de-al doilea cadou:
Ciocolata artizanala neagra de casa cu chilli, cafea, ginger si sare roz de Himalaya, ingrediente cu proprietati pline de pasiune, hotarite, rebele si impunatoare.
Multumesc Galia pentru primirea calda si sa fie intr-un ceas bun!
Iti doresc sa iti calce pragul multi clienti - prieteni, cunostinte, necunoscuti, societate cu bun gust, cu pasiuni comune pentru subiecte de discutii interesante la o ceasca de ceai buuun.
Pregatire
Ciocolata alba - ingrediente:
- 300 grame ciocolata alba (fara umplutura)
- coacaze rosii proaspete - bobitele de pe o crenguta
- 5 grame mastica de Hios
- 20 grame fulgi de migdale crude
- 0,06 grame sofran pur (1/2 pliculet)
Se inmoaie ciocolata la bain-marie.
Se pun granulele de mastica impreuna cu o lingurita zahar tos in mojar si se piseaza pina se obtine o pudra.
Se adauga pudra de mastica peste ciocolata calda si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara pe fundul careia s-a asezat un sablon din folie de ambalaj cu basici - pentru realizarea unui desen decorativ pe baza ciocolatei.
Se decoreaza in urmatoarea ordine: intii se pun coacazele rosii distribuindu-se pe toata suprafata. Se imprastie apoi uniform fulgii de migdale. Se lasa sa se raceasca putin compozitia (daca ciocolata ar fi calda sofranul s-ar dizolva in compozitie) dupa care se presara firisoarele de sofran.
Se pune forma in frigider pentru doua - trei ore. Cind ciocolata s-a intarit se scoate din forma si se indeparteaza folia cu basici de pe fundul sau (se obtine un desen cu multe cavitati simetric aranjate - reprezentind negativul foliei) apoi se ambaleaza cu celofan pentru pastrare .
Ciocolata neagra - ingrediente:
- 300 grame ciocolata cu 52% continut de cacao
- un ardei iute
- 4 cubulete de ghimbir confiat
- 5 grame boabe de cafea
- 2 grame sare roz de Himalaya
Procedam ca si in cazul ciocolatei albe topind la bain-marie ciocolata neagra.
Se pregateste o forma tapetind-o cu folie alimentara si asezind un sablon de folie de ambalat cu basici pe fundul sau.
Se toarna ciocolata topita in forma.
Se taie in cubulete ghimbirul si se imprastie pe toata suprafata ciocolatei. Apoi se lasa sa se raceasca usor ciocolata si sa se inchege putin.
Intre timp curatam de seminte un ardei iute uscat si il maruntim in mojar sau taindu-l fin. Se prajesc usor boabele de cafea pentru o aroma proaspata dupa care se piseaza grosier.
Este timpul sa decoram ciocolata usor racita si presaram cafeaua maruntita pe toata suprafata apoi imprastiem fulgii de chilli uniform. La sfirsit se presara granulele de sare roz de Himalaya pentru o tusa picanta finala.
Se da la rece pentru doua ore dupa care se procedeaza ca si in cazul ciocolatei albe pentru pastrare.
Intr-o companie selecta am asistat la o prezentare deosebita, un bun cunoscator al ceaiurilor pure si al ritualului lor de pregatire si servire introducindu-ne in atmosfera a ceea ce va fi o ceainarie, un loc special care sa adune oameni de calitate.
M-am simtit onorata sa ma aflu printre primii invitati si ca sa imi arat consideratia pentru aceasta onoare am pregatit un dar "de casa noua", handmade, in acord cu doua trasaturi temperamentale pe care le apreciez la minunata doamna.
Primul cadou:
Ciocolata artizanala alba de casa cu mastica de Hios, coacaze rosii, fulgi de midale si sofran,
o ciocolata cu tuse fine, pline de culoare si arome delicate.
Cel de-al doilea cadou:
Ciocolata artizanala neagra de casa cu chilli, cafea, ginger si sare roz de Himalaya, ingrediente cu proprietati pline de pasiune, hotarite, rebele si impunatoare.
Multumesc Galia pentru primirea calda si sa fie intr-un ceas bun!
Iti doresc sa iti calce pragul multi clienti - prieteni, cunostinte, necunoscuti, societate cu bun gust, cu pasiuni comune pentru subiecte de discutii interesante la o ceasca de ceai buuun.
Pregatire
Ciocolata alba - ingrediente:
- 300 grame ciocolata alba (fara umplutura)
- coacaze rosii proaspete - bobitele de pe o crenguta
- 5 grame mastica de Hios
- 20 grame fulgi de migdale crude
- 0,06 grame sofran pur (1/2 pliculet)
Se inmoaie ciocolata la bain-marie.
Se pun granulele de mastica impreuna cu o lingurita zahar tos in mojar si se piseaza pina se obtine o pudra.
Se adauga pudra de mastica peste ciocolata calda si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava imbracata in folie alimentara pe fundul careia s-a asezat un sablon din folie de ambalaj cu basici - pentru realizarea unui desen decorativ pe baza ciocolatei.
Se decoreaza in urmatoarea ordine: intii se pun coacazele rosii distribuindu-se pe toata suprafata. Se imprastie apoi uniform fulgii de migdale. Se lasa sa se raceasca putin compozitia (daca ciocolata ar fi calda sofranul s-ar dizolva in compozitie) dupa care se presara firisoarele de sofran.
Se pune forma in frigider pentru doua - trei ore. Cind ciocolata s-a intarit se scoate din forma si se indeparteaza folia cu basici de pe fundul sau (se obtine un desen cu multe cavitati simetric aranjate - reprezentind negativul foliei) apoi se ambaleaza cu celofan pentru pastrare .
Ciocolata neagra - ingrediente:
- 300 grame ciocolata cu 52% continut de cacao
- un ardei iute
- 4 cubulete de ghimbir confiat
- 5 grame boabe de cafea
- 2 grame sare roz de Himalaya
Procedam ca si in cazul ciocolatei albe topind la bain-marie ciocolata neagra.
Se pregateste o forma tapetind-o cu folie alimentara si asezind un sablon de folie de ambalat cu basici pe fundul sau.
Se toarna ciocolata topita in forma.
Se taie in cubulete ghimbirul si se imprastie pe toata suprafata ciocolatei. Apoi se lasa sa se raceasca usor ciocolata si sa se inchege putin.
Intre timp curatam de seminte un ardei iute uscat si il maruntim in mojar sau taindu-l fin. Se prajesc usor boabele de cafea pentru o aroma proaspata dupa care se piseaza grosier.
Este timpul sa decoram ciocolata usor racita si presaram cafeaua maruntita pe toata suprafata apoi imprastiem fulgii de chilli uniform. La sfirsit se presara granulele de sare roz de Himalaya pentru o tusa picanta finala.
Se da la rece pentru doua ore dupa care se procedeaza ca si in cazul ciocolatei albe pentru pastrare.
Ce daruri inedite si pline de inspiratie! Le ador. :)
RăspundețiȘtergeredaca zic ca tocmai asta cautam??? am de gand sa fac...siii...bine te-am gasit!!!
RăspundețiȘtergereArata suuuper bine!!!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!
RăspundețiȘtergeredaaaa, asta da ciocolata de casa, cu asa combinatii excelente si dulci, sa tot mancam :D
RăspundețiȘtergereeu nu inteleg cum se face ciocolata de casa, din ciocolata topita........fabricata deja!
RăspundețiȘtergereArata f bine, nimic de spus, dar ciocolata de casa, trebuie sa fie de casa, facuta in casa, nu patrate de ciocolata topite si adaosuri de diverse tipuri......
E o confuzie la mijloc.
ȘtergereEu nu am afirmat nicaieri ca este vorba de ciocolata de casa.
Ciocolata pe care am folosit-o, asa cum scrie si in reteta prezentata, este ciocolata din comert, de foarte buna calitate, nu ciocolata de menaj, pe care am ales sa o combin cu diverse ingrediente cu scopul de a obtine un produs spectaculos, artizanal, diferit de cel oferit de magazinele de profil. Acesta este motivul care justifica denumirea: ciocolata artizanala de casa.
O să încerc si eu să fac ciocolată artizanală acasă.De cînd am văzut acest video despre proces m-am hotărît că trebuie să incerc şi eu acasă cumva (https://www.youtube.com/watch?v=s4ePqYQRPw8).Mulţumesc pentru reţetă :)
RăspundețiȘtergereCiao, Diana