Fibre si antioxidanti, sanatate la pahar cu un aport de energie pentru un bun inceput de zi.
O bautura delicioasa, preparata din fructele proaspete de sezon, combinatie savuroasa, tentanta pentru toate categoriile de virsta.
Se face imediat (daca ai un blender acasa sau mixer), este absolut naturala, miroase si arata bine, are un gust incredibil, este plina de vitamine si minerale.
Sucul se serveste proaspat sau usor inghetat in zilele fierbinti ale verii.
In centrul atentiei, capsunile.
Toata bunatatea fructului este pastrata si transformata intr-o bautura perfecta, ce contine atat sucul natural al fructelor cat si pulpa acestora, prin simpla agitare intr-un blender pana la omogenizare.
Din:
- 400 grame capsuni
- 1 1/2 lamii
- 100 grame miere de albine (tei, salcim)
- 10 frunze de menta proaspata
obtineti 500 ml nectar de capsuni pe care il veti dilua, pentru consum, cu apa minerala.
Se procedeaza astfel:
Se aleg capsuni coapte, chiar si usor terciuite, se curata si se spala cu jeturi de apa rece.
Se pun intr-un vas, adaugindu-se mierea de albine, si se lasa aproximativ 30 de minute ca sa isi lase siropul.
Stoarcem o lamiie si adaugam zeama colectata amestecului de capsuni si miere de albine.
Se rastoarna totul intr-un blender si se mixeaza energic timp de trei minute.
Se pregateste un recipient de sticla in care se pun frunzele de menta si o jumatate de lamiie feliata.
Turnam nectarul obtinut prin mixare peste feliile de lamiie si peste frunzele de menta, adaugam citeva cuburi de gheata apoi completam cu apa minerala.
Se pastreaza la frigider agitindu-se inainte de servire si, dupa preferinta, adaugindu-se alte cuburi proaspete de gheata sau apa minerala.
CEVA GUSTOS!
... care este: delicios, proaspat, racoritor, hranitor, special ...si ... cu continut mare de vitamina C.
Magnific!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu