Pagini

miercuri, 8 iunie 2016

Inghetata cu fistic - Φιστίκι παγωτό

Potrivit studiilor efectuate de Dr. Alan Hirsch - neurolog, se spune ca gustul pentru ingheţată preferata este „setat” in timpul copilariei si tinde sa ramina consecvent pe parcursul intregii vieti, aceasta fiind o expresie a personalitatii individului.
Nu imi amintesc ce inghetata mincam in copilarie dar acum stiu ca inghetata cu fistic este preferata mea, acest lucru spunind despre mine ca sint o persoana creativa si deschisa, ca pun suflet in tot ce fac si sint mereu interesata in a face ceva inovator si nou.
Really?
Tot studiile arata ca fisticul oferă surse bune de proteine, grăsimi, vitamine din complexul B, minerale și antioxidanți.
Datorita calitatilor sale, ar trebui sa faca parte din dieta regulata a tuturor, protejindu-ne astfel intr-un mod natural si sanatos impotriva diverselor afectiuni.
True!
Cel mai sanatos mod de a-l consuma este, fireste, cel in stare proaspata, insa, nefiind o tara cu o clima favorabila cultivarii acestuia, sintem nevoiti sa il includem in alimentatie in stare procesata, prajit sau sub forma pastei de fistic.
Creativa cum sint, 😜, am dat o intrebuintare pastei de fistic achizitionata din comert, ce-i drept - la un pret cam piparat, producind o inghetata delicioasa.
Pot declara ca este o inghetata divina cu atingeri crocante datorita bucatilor sarate de fistic, imprastiate deasupra.




Sint necesare urmatoarele ingrediente
- 4 oua
- 150 grame zahar tos
- 3 linguri de lapte
- 400 ml smintina de separator (orice smintina dulce pentru frisca)
- 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker
- 2 linguri pasta de fistic
- 50 grame fistic cu coaja

Intii separam galbenusurile celor patru oua de albusuri.
Le punem intr-un castron impreuna cu zaharul tos si laptele, amestecind putin, cit sa se dizolve zaharul.
Plasam castronul deasupra unei cratite in care fierbe apa, fara ca aceasta sa atinga fundul vasului.
Amestecam continuu pina ce compozitia se leaga intr-o crema.
Indepartam vasul de pe sursa de caldura si lasam compozitia sa se raceasca.


Adaugam un praf de sare albusurilor si le batem spuma tare.
Asezam vasul cu spuma de albusuri peste cratita in care fierbe apa si continuam sa spumam pina cind acestea se gatesc (prin incalzire pina la o temperatura suportabila pentru virful degetului), obtinind astfel o bezea elvetiana.


Adaugam doua linguri din pasta de fistic peste crema de ou si omogenizam.
Punem treptat si spuma de albus in compozitie, incorporind-o cu miscari usoare.
Se adauga o alta cantitate de spuma numai cind prima a fost complet omogenizata in compozitie.
Procedam astfel pina adaugam toata bezeaua la crema de ou.
Pregatim frisca, amestecind smintina dulce cu continutul unui plic de zahar pudra cu aroma de vanilie pina obtinem un amestec ferm.


Ca si in cazul bezelei, adaugam treptat cantitati de frisca cremei de ou cu fistic, cu miscari usoare, pentru a pastra aerul incorporat in amestecul de smintina.
Vom obtine o compozitie aerata, usoara si ferma, pe care o vom turna in vase pentru congelator.
Se depoziteaza in congelator pentru cel putin patru ore.
Va rezulta o inghetata cremoasa si aromata, o bucurie pentru iubitorii acestui desert.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu