Pagini

luni, 25 iulie 2016

Briose aperitiv cu dovlecei si panceta

Sarbatoare culinara in inghitituri mici.
Asa as rezuma aperitivul rezultat dintr-un amestec de ingrediente simple dar potrivite.
O reteta distractiva, rapida si buna, mai degraba o improvizatie inspirata: briose aperitiv cu dovlecei si panceta.





Construim pe baza unei legume de sezon, cu gust delicat, apropiat de cel al castravetelui, usor dulceag, proaspat si sanatos, dovlecelul.

Dovlecelul (2 bucati potrivite) se da pe razatoarea mare,
se presara cu un praf de sare si se scurge bine, folosind un tifon.

Vom adauga apoi si pesmet (2 linguri) 
care va absorbi restul de apa rezultat in timpul gatirii.
Armonizam amestecul cu texturi diverse si gusturi variate, combinind 5 felii salami uscat si putin afumat


cu 100 grame provolone  - o brinza din lapte de vaca, cu temperament conferit de o enzima derivata de la capra si adaugata la fermentare.


Completam cu note picante de rosii uscate la soare si conservate in ulei (4 jumatati),


si seminte de chimen pentru o aroma fantastica (1 lingura).


Adaugam si un ou care va lega amestecul.
Omogenizam compozitia si o lasam deoparte.
Pregatim formele pentru briose captusindu-le cu felii de panceta.


Distribuim uniform amestecul pregatit


presarind la sfirsit si putin cascaval ras, pentru aspect.


Se coc briosele la foc iute (240 grade Celsius) pentru maxim 20 de minute.


Potrivite oricaror ocazii, mic dejun, aperitiv pentru picnic, „bentos” pentru servici sau scoala, ori cina, vor fi apreciate pentru simfonia de arome, dar si pentru posibilitatea de a fi consumate rapid cu minim disconfort de igiena.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu