O mincare
foarte simpla și ușoara, ce induce o
stare de spirit potrivita concediului de vară.
Ma si vad in
Plaka, sub un umbrar racoros, cu un pahar cu bere rece in fata, asteptind cea
mai potrivita combinatie cu acest cadru.
Souvlaki de
pui cu cartofi rumeniti in ulei de masline, purtind in ei bogatia aromei
mediteraneene de oregano proaspat - σουβλάκι κοτόπουλο.
Povestea retetei:
Iata cum fac
eu:
- 300 grame piept de pui dezosat (carne de porc, miel, vitel)
- patru cartofi
- 2 + 2 linguri ulei de masline
- sare, piper, oregano
- zeama de la o lamiie
- un catel de usturoi
- 300 grame piept de pui dezosat (carne de porc, miel, vitel)
- patru cartofi
- 2 + 2 linguri ulei de masline
- sare, piper, oregano
- zeama de la o lamiie
- un catel de usturoi
Reteta povestita
Feliez pieptul de pui, il fragezesc putin, apoi il pun la marinat.
Pregatesc intr-un bol sare - doua lingurite, adaug piper - dupa gust, o lingurita oregano, pe care le amestec bine cu doua linguri ulei de masline si zeama de la o lamiie.
Trec fiecare felie de carne prin amestecul de mai sus asezindu-le apoi pe o farfurie.
Torn
deasupra restul marinatei depozitind carnea in frigider pentru cel putin
jumatate de ora.
Puteti
marina carnea si de pe o zi pe alta.
Va fi mai
bine patrunsa, si, deci, mai frageda.
Se scoate
carnea si se suprapun toate feliile incercind sa obtin o bucata de forma
paralelipipedica.
Tai bucata
de carne in doua pe lungime apoi transversal, cautind sa formez cuburi
uniforme.
Pun cuburile
pe frigarui, apreciind sa obtin portii egale.
Voi aseza
frigaruile pe gratar si nu vreau ca acestea sa se gateasca neuniform.
Curat cartofii, ii spal si ii tai felii mari.
Ii fierb pe
jumatate intr-o cratita incapatoare.
Ii scurg intr-o
strecuratoare lasindu-i citeva minute sa se racoreasca.
Pe urma ii
rastorn in tigaia in care ii voi gati, presar un praf de sare, adaug un catel
de usturoi trecut prin presa, oregano din belsug si doua linguri de ulei de
masline.
Amestec cu
grija, sa nu farim cartofii, astfel incit sa fie bine asezonati pe toate
partile.
Incing
gratarul pe care voi frige frigaruile si aprind flacara sub tigaia cu cartofi.
Cartofii si
frigaruile se vor face in acelasi timp asa incit vor ajunge la masa la aceeasi
temperatura.
Cu ochii in
patru atit la cartofi cit si la carnita, sa nu se arda, pregatesc un sos tzatziki
(vezi reteta).
Voi servi
frigaruile cu lipie calda, unsa cu ulei de masline, doar cu virful degetelor,
usor, si fripte pe gratar, doar putin, cit sa se incalzeasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu