duminică, 14 februarie 2016

Placinta cu brinza dulce, goji, merisoare si agrise

Fara „dulcegaria” momentului dar tot ca o declaratie, una pe care o fac zilnic pentru jumatatea mea, de o viata.
Ingredientul principal nu este secret si se potriveste atit in prajituri cit si in aluaturi sarate, merge adaugat in cantitati necontrolate, dind savoare romantica fiecarei clipe: afectiunea.
Merg la sigur cu o placinta, intotdeauna, dar, pentru combaterea monotoniei, adaug si ceva inedit: gojimerisoare si agrise.






Am avut nevoie de:
- un pachet de foi fine de placinta (pina acum nu m-au dezamagit cele de la Morarita)
- 500 grame brinza proaspata, de la producatorii locali selectati atent
- 4 oua, BIO
- 1 plic zahar pudra vanilat bourbon de la Dr. Oetker
- 200 grame zahar tos
- 100 ml lapte
- 100 grame amestec de goji, merisoare si agrise Jasmin
- 75 grame unt, preparat in casa din smintina dulce de separator, achizitionata de la aceiasi producatori locali.
- 2 linguri ulei
- 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie, Dr. Oetker
Optional: seminte de susan pentru decor.

Succesiunea operatiilor de pregatire este simpla.
Se pun ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat in vasul mixerului amestecindu-se pina se topeste zaharul.


Se adauga si brinza proaspata


omogenizindu-se amestecul.


Hidratam fructele in laptele caldut pentru aproximativ zece minute dupa care turnam totul in compozitia de brinza dulce, amestecind.


Punem intr-un vas untul si uleiul si le introducem pentru 30 de secunde in cuptorul cu microunde, pina se topeste untul. Omogenizam amestecind energic pina obtinem o emulsie consistenta cu care vom unge foile de placinta.


Tapetam o tava cu hirtie pentru cuptor


si incepem sa asezam foile in straturi, cite patru pentru fiecare strat, ungind fiecare foaie cu amestecul de unt inainte de a o aseza pe urmatoarea.
Dupa primul strat de la baza turnam jumatate din compozitia de brinza distribunid-o uniform pe toata suprafata foilor.
Apoi asezam stratul intermediar de foi, unse cu unt fiecare.
Turnam si restul de amestec cu fructe, procedind ca si mai inainte pentru uniformizare.


Punem si ultimele foi in stratul final dupa care, intoarcem marginile aluatului, in asa fel incit sa sigilam compozitia in interior.


Am adaugat o lingura de lapte peste untul topit amestecind si am uns suprafata placinteti din abundenta.
Facultativ, puteti presara seminte de susan, asa cum am procedat eu.
Se coace la foc mediu pina ce capata o culoare aurie, aproximativ 45 de minute, lasindu-se sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa.
Se portioneaza cind este rece complet si se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie inainte de servire.




Happy Valentine's Day! - urarea momentului :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu