vineri, 10 iunie 2016

Espresso cafe cream

La multi ani Florian!
Traieste frumos, transforma-ti visele in realitate, iubeste pentru ca iubirea este adevărata energie a vieţii, bucura-te de fiecare zi in care te trezesti alaturi de fetele tale, umple-le viata de clipe minunate pentru ca numai asa vei fi si tu fericit.

Mai multe vorbe, de la EL:

„Există în lume un mijloc de exprimare accesibil tuturor: e limbajul entuziasmului, al lucrurilor făcute cu dragoste şi perseverenţă, în căutarea a ceva ce-ţi doreşti sau în care crezi.”
„Acceptă ce-ţi oferă viaţa şi încearcă să bei din fiecare cupă. Toate vinurile trebuie să fie gustate; unele trebuie să fie doar sorbite, dar în cazul altora, sticla trebuie băută până la fund.”
Paulo Coelho

P.S. In cinstea ta, un dulce viguros, cu caracter :)
Espresso cafe cream

Cheers!





O metoda de realizare la indemina oricui, ingrediente putine si simple, timp de pregatire destul de scurt.
Reteta in doua etape: sirop si crema.
Pentru sirop avem nevoie de:
- 100 grame zahar
- 2 linguri de apa
- o ceasca de cafea espresso, fara zahar

Zaharul si apa se pun impreuna intr-un castron.
Se pune la foc mic pina cind se topeste zaharul realizindu-se un sirop legat, nu caramelizat.


Se adauga cafeaua espresso,


se lasa sa dea impreuna doua - trei clocote, apoi se indeparteaza de pe foc.

Pentru crema ne trebuie:
- patru galbenusuri
- 150 grame zahar (rafinat sau brun, dupa preferinta)
- 200 ml lapte
- 200 ml cafea la filtru, fara zahar
- 2 linguri amidon alimentar
- 400 ml smintina grasa, dulce, pentru frisca
- 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker

Galbenusurile se freaca cu zaharul, citeva minute, fara sa insistam


Se adauga laptele si se omogenizeaza compozitia.


Incorporam in amestec doua linguri de amidon


apoi adaugam cafeaua pregatita la filtru, amestecind bine.


Punem vasul la bain-marie si amestecam continuu pina ce compozitia se leaga.


Luam vasul de pe sursa de caldura si acoperim cu folie alimentara, ca sa nu prinda crusta, lasind sa se raceasca complet.

* Optional
Pregatim intre timp „decorul”, simplist dar cu temperament.
Desenam pe o hirtie de copt citeva cercuri de dimensiunea gurii paharelor in care vom asambla crema.
Topim citeva bucati de ciocolata cu un continut ridicat de cacao (dark) adaugind un pliculet de granule de ginger, chili si anason


apoi, turnind cu o lingurita cite putin din amestec desenam in conturul cercurilor citeva discuri de ciocolata.
Punem hirtia cu discurile in frigider si ne ocupam de frisca.
Amestecam smintina dulce cu zaharul pudra la viteza medie a telurilor pina obtinem virfuri ferme.
Indepartam folia alimentara de pe crema apoi incorporam frisca, adaugind treptat cantitati mici, urmatoarea numai dupa ce prima a fost complet omogenizata.


Pregatim paharele in care vom asambla desertul si punem crema in straturi.
Turnam cantitati mici de sirop deasupra apoi asezam un disc de ciocolata.
Gata!
Un desert plin de temperament, energie si foarte aspectuos, pentru o sarbatoare in familie!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu