miercuri, 11 aprilie 2012

Prajitura cu mere

Desi, in mod normal, ar trebui sa ii spun: prajitura cu un mar.
Pentru ca atit am folosit pentru realizarea acestei delicioase prajituri.
S-a intimplat intr-o seara cind, dorind ceva dulce sotul meu m-a intrebat: "nu ai mai fotografiat si tu ceva bun?". Bineinteles era o gluma cu referire la faptul ca, de cind blogaresc pe aici, fotografiez tot ce gatesc.
Si cum nu aveam ce sa ii ofer, m-am apucat de treaba repede, pentru ca nu vroiam sa il dezamagesc.
Asa a rezultat aceasta prajitura. Nu cred ca e o "inventie" personala dar nu am respectat nici o reteta.




Iata ce am folosit:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de faina
- zahar vanilat bourbon
- un mar
- o lingurita scortisoara
- un pahar zahar tos
- un pahar smintina de separator 400 ml
- un plic zahar pudra vanilat Dr Oetker

Zaharul tos se pune intr-o cratita apoi, la foc mic, se caramelizeaza. Se toarna in forma in care urmeaza sa pregatim prajitura, uniformizind caramelul pe toata suprafata.

Cind s-a racit, lasam tava deoparte si pregatim marul. Acesta se curata de coaja, dupa care se taie in doua scotindu-i semintele si cotorul. Se feliaza in felii groase de aproximativ 5 mm, pe care le asezam pe fundul tavii, suprapunindu-le usor. Se presara cu scortisoara.

Pregatim aluatul. Ouale se bat spuma cu trei linguri de zahar adaugind dupa aceea si cele trei linguri de faina.

Se toarna compozitia peste mere si se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Va capata o culoare usor rosiatica.

Se scoate cind este gata si, cu ajutorul unui platou o intoarcem, indepartind dupa aceea tava.

Vom observa ca nu este nevoie sa insiropam prajitura deoarece zeama merelor in timpul coacerii au topit caramelul formind un sirop.




Pina se raceste tarta pregatim frisca din smintina de separator si zaharul pudra vanilat, batindu-le bine pina obtinem o crema ferma. Ornam prajitura cum ne place, apoi presaram un praf de scortisoara deasupra.



O prajitura racoritoare, simpla, usor de pregatit, economica dar de efect.

Un comentariu: