duminică, 17 martie 2013

Tort Katyfel

Neprevazut (nu am luat in calcul ca se va intimpla si asa ceva), neasteptat, surpriza maximaaaaa!
Trei cuvinte pentru un tort de cursa extrema, intr-un termen taaare strins.
Un tort amandina pentru o aniversare.



 

Blat pandispan cu cacao:
- 7 oua
- 200 grame zahar tos
- 200 grame faina
- 4 linguri cacao

Crema ganache:
- 400 ml smintina de separator
- 300 grame ciocolata neagra de menaj 52% cacao
- 2 lingurite esenta de rom
* bonus: visine din compot :D

Sirop caramel cu rom:
- 200 grame zahar caramelizat
- o cana apa
- 3 lingurite esenta de rom

Glazura ciocolata:
- 200 grame ciocolata neagra de menaj
- 50 grame unt
- 50 ml lapte

Decoratiuni de ciocolata:
- 100 grame ciocolata neagra de menaj (inmuiata la microunde si aplicata cu pensula pe frunze de trandafir japonez)
- cirese confiate




A rezultat un tort cu o greutate de 2,300 kg.

8 comentarii:

  1. E tare frumos! Cred că sărbătoritul sau sărbătorita s-a bucurat enorm.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Miau, miau, miau... la usa sint eu... mai e o feliuta si pentru mine, ca arata tare bine...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ce bine arata tortul asta...e grozav!! O zi frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Minunat realizat, felicitari Kyra!

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roswitha, aprecierea ta imi produce o bucurie teribila, avind in vedere calitatea pe care o ai, de specialist.

      Ștergere
  5. Mmm, super apetisant!!!Cum sa refuzi asa un deliciu:)?Pup!

    RăspundeţiȘtergere
  6. foarte frumos.... si eu vreau :D




    .........................
    http://www.dentist-tudoroniu.ro

    RăspundeţiȘtergere