vineri, 21 noiembrie 2014

Costa d’Oro proiect TrendList - Top 5 dulciuri de iarna.

Ati aflat stirea?
Vom avea revista de lifestyle, sanatate, gust, pe facebook.
Costa d’Oro a planuit acest proiect TrendList implicindu-i pe toti cei ce si-au exprimat dorinta de a dezvolta platforma intr-un concurs recompensat cu premii importante, atit pentru participanti cit si pentru sustinatori.
Blogul meu Ce si cum mai gatim a fost desemnat sa participe la concurs la sectiunea Top 5 dulciuri de iarna.
Nu voi reusi decit cu ajutorul si sustinerea voastra.
Ma bazez pe voi pentru alcatuirea unui top al bunului gust, al celor mai reusite deserturi de Craciun, al celor mai calde si dulci surprize de sarbatori.
Astept propunerile voastre incepind de astazi si pina pe 14 decembrie in sectiunea comentarii la acest articol de pe blog urmind ca dupa aceea sa postam in aplicatia Costa d’Oro cele mai tentante dulciuri de iarna propuse de voi.

Pentru tine, cel care ai participat la crearea unui top sau cel care e pur si simplu doar curios sa afle cele mai interesante top-uri de lifestyle, regulile jocului sunt mult mai simple.

Alege articolul care iti place si apasa butonul “Sustine” in perioada 17 noiembrie – 22 decembrie 2014. La final, vom organiza o tragere la sorti iar pentru a putea participa la aceasta trebuie sa completezi formularul cu datele tale de contact.

Verifica sectiunea Premii pentru a afla cum vor fi recompensati cei mai cei sustinatori care au respectat regulile jocului.

Voi intra in subiect propunindu-va participarea la o dezbatere cu tema:
Mos Craciun? Colinde? Petreceri sau depresie?
Craciunul ne ofera multe motive pentru a zimbi dar si mai multe incercari pentru sistemul nostru nervos.
Am facut o lista cu argumente pro si contra cu speranta ca vom ajunge impreuna la o concluzie.
Suntem bucurosi ca a venit perioada sarbatorilor de iarna  sau simtim un pic de rezervare?
Ne place sau nu aceasta perioada a anului?
Cititi lista mea si aduceti propriile argumente pentru care va place sau nu Craciunul.

Ne plac:
Dulciurile pregatite in fiecare an pentru aceasta sarbatoare, cozonacii aburind aromat cuptorul, cornuletele fragede si bogat pudrate, corabioarele inghesuite in forma bradutilor, baclavalele ingramadind in scutecele lor miezul de nuca imbalsamat cu scortisoara si cuisoare si sarailiile insiropate.
Torturile impodobite cu flori de visc si stelute de zapada, prajiturile cu ciocolata din belsug dar si cele ascunse sub nameti de frisca, casutele de turta dulce cu streasina ninsa sub zaharul topit.
Ne descurajeaza miile de calorii furnizate de “motivele placerii” enumerate mai sus cu gindul la suplimentarea efortului de a da jos “efectul” produs asupra masurilor vestimentare.

Ne place spiritul Craciunului pentru ca trezeste in noi dorinta de a fi mai buni, creeaza cadrul perfect pentru o atmosfera mai umana:
- Bazarurile de caritate infiintate peste tot, actiunile pentru colectarea de bunuri pentru persoanele aflate în nevoie,
- Serbarile tematice ce aduc impreuna personaje de basm si copii imbujorati, Mosi pintecosi si pitici harnici impartind cadouri neinsemnate dar cu multa incarcatura emotionala
- Brazii cu miile de flacarui ale beculetelor colorate si ghirlande stralucitoare serpuind printre globuri mari si mici.
Ne intristeaza faptul ca unii semeni nu pot impartasi euforia noastra, ca uitam ca oamenii sint ancorati in nevoi tot timpul anului si nu doar in perioada sarbatorilor.

Ne place atunci cind sarbatorile cad in mijlocul saptaminii, oferind acelora dintre noi care lucreaza o scurta vacanta pe care alegem sa o petrecem in caldura si intimitatea casei sau in excursii relaxante dar, oricum, in compania celor dragi.
Nu ne plac costurile acestei mici escapade hibernale, pe care ofertantii le umfla cu lacomia cistigului exploatind Sfinta sarbatoare.

Ne place fondul muzical specific, cu clinchete de clopotei si ritmuri vesele, antrenante, ce curge lin din toate coloanele sonore.
Ne agaseaza spectacolul revoltator oferit de politicieni incercind sa utilizeze in scop electoral mesajul sfint al Marii Sarbatori a Nasterii Domnului, imbratisind copii aflati in dificultate.

Ne place atmosfera de sarbatoare a orasului decorat cu perdele curgatoare de lumini, ne plac casutele lui Mos Craciun din parcuri, cu rafturile incarcate de acadele si vata pe bat, cu aburii de vin fiert ce curge in pahare si bliturile scinteind cu hotarirea de a imortaliza veselia momentului, sarutul timid de sub creanga de visc si chipul emotionat al prichindelului in fata Mosului care, ce sa vezi, chiar exista.

Ne pregatim cu aceeasi bucurie in fiecare an pentru Sarbatoarea Craciunului, momentul fiind unul special, in care, parinti, copii si nepoti ne exprimam profunzimea sentimentelor, ne daruim iubirea neconditionat, daruri fara valoare materiala dar care ne fac sa simtim ca apartinem unul celuilalt intr-o legatura puternica pe care nimeni si nimic nu  o poate desface.
Participam cu totii pentru reusita petrecerii insa mie imi revine cea mai placuta sarcina: desertul pentru masa festiva, in privinta caruia niciodata nu sint hotarita si, ca urmare, ma pierd printre nenumaratele delicatese.
Ma ajuta cineva sa aleg citeva din lista de mai jos?

7 comentarii:

  1. Iubesc iarna, iubesc zapada, iubesc Craciunul! Si daca dumneavoastra pregatiti desertul pentru aceasta sarbatoare, atunci va fi perfect. Ce mi-as dori sa gust? Cozonac, fireste, Prajitura Boema, Cornulete fragede, Mascota cu ciocolata si bineinteleeeees... Baclava!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi-e dor de "alba ca zapada" - prajitura pe care mama mea o facea in fiecare an de Craciun...

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm... greu... :) Din lista de mai sus as alege nelipsitul cozonac, cornuletele, kataiful, mascota si savarina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cozonac, cornulete, baclava, mascota

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce pot sa aleg ? Toate dulciurile mamei mele sunt extraordinare dar mie imi plac in mod deosebit cozonacul si cornuletele pentru ca imi aduc aminte de copilarie ! Ce miros imbietor umplea toata casa cu ocazia craciunului !

    RăspundețiȘtergere
  6. ...Ce si cum mai gatim ? Prajitura "Lamiita" (Alba ca zapada) ...este una dintre preferatele mele si ale familiei mele....mama o face intotdeauna de sarbatori si e super ....

    RăspundețiȘtergere
  7. Sarbatorile sunt cele care fac iarna fermecata. Dar, mai presus de toate, sunt cele care ne dau inca un prilej sa ne reunim cu familia, sa ne intoarcem acasa, unde mereu suntem primiti cu cele mai sincere zambete si cele mai calde imbratisari. Iar pe seara, linga brad, asteptandu-l pe Mos, ce poate fi mai placut decat cozonac pufos si o cana cu lapte? Iar eu am un motiv in plus sa iubesc cozonacul care, nu de foarte mult timp, s-a infratit cu cozonacelul din burtica mea, acel cadou cel mai frumos din lume pe care tocmai iarna mi l-a adus. Cozonac cu multa cacao si nuci maruntite, si nelipsita crusta de zahar! da, el e in topul meu pe locul unu.

    RăspundețiȘtergere