marți, 21 martie 2017

Crema de branza cu baby spanac si chives

Gata!
Iarna e gata.
De astazi, zilele sunt mai lungi.
Copacii au prins muguri si iarba isi arata coltul.
Prind viata gradinile.
Cu ceva curaj si un pic de caldura din pamantul reavan rasar verdeturi plapande.
La fix!
Șifonat dupa „tratamentul” alimentar dezechilibrat bazat pe carne si produse conservate din timpul iernii, organismul simte nevoia unei revigorari.
Bogat in vitamine si minerale, spanacul reprezinta principala recomandare pentru detoxifierea organismului, fiind un aliat de nadejde in lupta impotriva lipsei de energie, a starilor de iritabilitate, anxietate si depresie.
In plus, spanacul previne si trateaza anemia si creste imunitatea prevenind bolile infectioase.
Nefiind un specialist dar preocupandu-ma starea de sanatate a familiei mele, si cunoscand proprietatile benefice ale spanacului, intotdeauna la inceputul primaverii ma stradui sa-l introduc in meniul zilnic sub diverse forme: salate, preparate apetisante rapide, placinte sau tarte.

Si pentru ca mai stiu ca este un puternic generator de energie, caut sa il ofer in prima parte a zilei, la micul dejun sau la pranz, adica inainte de marea batalie cu provocarile zilnice.
Astazi, crema de branza cu baby spanac si chives.





Ingredientele sunt putine, la indemana si mai ales, sanatoase:
- 100 grame branza feta de oaie (telemea de vaca - la alegere)
- 100 grame branza de capra
- 200 grame baby spanac
- 30 grame chives (potrivire din ochi)
- 50 grame unt (preferabil de casa)
- 2 linguri ulei de masline

Timpul de pregatire este foarte redus, depinzand de rapiditatea mixerului de a transorma totul intr-o crema omogena.

Puneti totul in vasul mixerului si pulsati usor pana se maruntesc putin ingredientele.




Apoi activati treapta 1 de viteza pentru doua - trei minute.
Veti obtine cea mai delicata crema tartinabila pentru un mic dejun energizant.



Va doresc sa va bucurati de zilele acestea frumoase, profitati de vremea buna si plimbati-va, uitand de griji si stres. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu