vineri, 8 februarie 2013

Sandwich cu sunca taraneasca cu piper

Se spune ca persoanele care isi incep ziua cu un mic dejun sanatos sint mai energice pe parcursul zilei, inregistrind o rezistenta fizica a organismului mai ridicata decit cei ce sar peste micul dejun.
Sint afirmatii demonstrate stiintific la baza acestora aflindu-se explicatii logice.
Nefiind specialist nu am la indemina decit argumentatiile din materialele de profil pe care, consultindu-le, am ajuns la urmatoarea concluzie:
Atunci cind “practici” acest “sport” – saritul peste micul dejun, nu faci decit sa te expui inutil riscului de imbolnavire, prin slabirea sistemului imunitar – devenind mai vulnerabil in fata bacteriilor si virusilor, dezvoltind o predispozitie catre bolile de inima, diabet sau obezitate.
Acum, sa nu va inchipuiti ca sint genul de persoana care respecta toate regulile unei vieti sanatoase. 
Si nici sa nu credeti ca am trecut la vreo dieta speciala, pentru o viata echilibrata. 
Jenant sa recunosc acest lucru, dar cinstit.
Toata introducerea de mai sus are insa legatura cu un sandwich delicios, pentru o ultima zi lucratoare din saptamina, care sa ne dea puterea de a astepta cu rabdare weekendul.
Nu urmeaza o reteta, pentru ca sandwich-ul "cu de toate" se prepara la libera alegere, cu ce ai la indemina, intr-o combinatie apetisanta, savuroasa.
Varianta pe care v-o propun contine cascaval, sunca taraneasca cu piper si un pic de salata cu andive, sfecla si rucola.





Sint necesare citeva chifle, un cascaval care va place - eu am folosit marca Rucar de la Solomonescu, sunca taraneasca cu piper feliata subtire si un mix de salata.
Restul presupune ceva rabdare si timp, eventual pregatiti de seara sandwich-urile si pastrati-le in frigider daca dimineata nu e timp.




Merg perfect cu un ceai de fructe.
Va doresc o zi relaxata.

4 comentarii:

  1. Este extra aratos.Imi face cu ochiul.
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama mea, ce bine arata si mi s-a facut o foameee ?! Mai ai si pentru mine sunculita ?! Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu un sandviș ca acesta avem energie până la masa de prânz cu siguranță. Eu nu sar niciodată peste micul de dejun, adică după ce mă trezesc întotdeauna mănânc ceva înainte de cafea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Si mie imi place sa mananc bine si sanatos la micul dejun, asa ca nu as refuza un sandwich bun :) Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere