marți, 23 iunie 2015

Inghetata cu lemon curd

Cum spuneam, voi introduce pe rind in retetele mele aromele speciale oferite de produsele Mrs. Bridges, in posesia carora ma aflu ca urmare a cistigarii concursului organizat cu ocazia zilei femeii.
Ma tin de cuvint si, astazi urmeaza Lemon curd.
Si cum altfel decit tot intr-o reteta de inghetata.
Urmarea?
Cea mai racoritoare aroma, proaspata, cu gustul inconfundabil al lamiilor abia culese.
Deci, inghetata cu lemon curd:




Pregatim ingredientele pentru reteta de baza a inghetatei:

- 4 oua
- 50 ml lapte
- 400 ml smintina dulce pentru frisca
- 100 gr zahar tos
- 1 plic 80 gr zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker

completind cu 100 grame lemon curd, preparat Mrs. Bridges.


Dupa ce avem totul la indemina trecem la prepararea compozitiei de baza, procedind ca si la reteta anterioara: 
- separam galbenusurile de albusuri
- omogenizam cu doua linguri de zahar
- adaugam laptele, amestecind continuu
- prelucram termic amestecul la bain-marie pina la ingrosarea compozitiei


- transformam albusurile in spuma tare adaugind restul de zahar incalzit in prealabil in cuptorul cu microunde


- pregatim frisca, amestecind 400 ml smintina de separator cu continutul unui plic de zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker, pina obtinem creste ferme
- rasturnam continutul unui borcan de lemon curd (100 grame) peste crema de ou, incorporind cu miscari usoare
- asamblam crema mai sus obtinuta cu frisca, cu grija, asa incit sa nu se piarda volumul de aer


- adaugam in pasi succesivi si spuma de albus, pina obtinem o compozitie spumoasa dar omogena, pe care o depozitam in vase speciale pentru congelator, cu capac
- se pastreaza la -18 grade Celsius, putind fi consumata dupa cel putin trei ore

Veti obtine cea mai cremoasa si aromata inghetata, potrivita zilelor caniculare.
Consumind-o, va veti incarca de energie si va veti simti reconfortati de gustul dulce - acrisor cu parfum de plantatii de lamii.




Enjoy!

Un comentariu: