luni, 9 ianuarie 2012

Tartine cu saumon fumé si icre de Manciuria

Daca exista o gustare preferata pentru fata mea cea mica aceea este cea pe care o descriu mai jos si pe care am pregatit-o cu ocazia Sf. Ion.


Nu ati incercat pina acum? Nu stiti ce pierdeti.
Simpla dar sofisticata prin ingredientele folosite este deosebit de apreciata de cite ori o pregatesc.
Se prepara cu file de somon sarat si apoi afumat, adaugindu-se icre proaspete de sturion.

Folosesc:
- pesmet Moulino Bianco
- somon fumé filetat
- icre de somon (cele mai adevarate! - russian ikra)
- unt sarat

Se ung feliile de pesmet (puteti folosi si piine de tost - prajita) cu unt putin sarat.
Se decoreaza cu felii fine de castravete proaspat (se poate si fara), apoi, din fisii de file de somon se rasucesc pe deget trandafiri care se aseaza pe pesmetul pregatit in prealabil.
Cu virful unei lingurite se iau perlute de icre si se aseaza in causul "trandafirasului".
Se stropesc cu un strop de zeama de lamiie si se presara cu piper fin.
Gata.
Iata rezultatul.
O doza sporita de energie si sanatate.



3 comentarii:

  1. This must be what they eat up there, in Heaven.... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place blogul d-voastra,si noua ne place somonul asa dar eu nu am icre din alea am incercat cu icre rosii cumparate la borcanel din ala mic dar nu ne plac deloc,dar ne plac foarte mult si asa.va pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult pentru apreciere.
      Eu sint fanul icrelor de somon.
      Si tartinele astea sint preferatele fiicei mele celei mici.

      Si eu va pup si va mai astept.
      Cu drag.

      Ștergere