miercuri, 23 noiembrie 2011

Fasole batuta

Pe linga varza calita, fasolea batuta era mincarea preferata a mamei mele.
O mincare pe cit de simpla pe atit de sanatoasa si apetisanta.

Fasolea fiarta (am spus la supa de fasole cum se procedeaza), cca 500 grame, se lasa la scurs.
Se toaca doua cepe mari si se pun la calit in uleiul incins.
Dupa ce s-a scurs se da fasolea prin masina si se obtine o pasta.
Se adauga sare dupa gust, piper si jumatate din ceapa calita.
Dupa preferinta se pot adauga si doi catei de usturoi bine pisati in prealabil si frecati cu sare si un strop de ulei (ca maioneza).

Se amesteca totul bine, *nu folosim cuvinte mari ca omogenizare atunci cind este vorba de aceasta mincare populara*, completindu-se la sfirsit cu putin ulei crud - in completarea calitatilor fasolei care nu contine grasimi. Se aseaza intr-un castron adinc.

Ceapa prajita ramasa se mai da un pic pe foc mic impreuna cu o lingurita de pasta de rosii si se caramelizeaza.
Se pune peste fasolea batuta si se niveleaza frumos cu furculita pentru aspect.

Daca nu se maninca in post poate fi consumata impreuna cu o felie de feta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu