miercuri, 28 decembrie 2011

Corabioare - κουραμπιεδες

Dulci, fragede de se topesc in gura, aromate si parfumate, κουραμπιεδες cum ar putea lipsi de pe masa de sarbatori.

Nu se prepara complicat, nu necesita timp indelungat de pregatire, dar au un efect deosebit.

Avem nevoie de:
- 0.500 kg faina
- 1 pachete de unt
- 2 galbenusuri de ou
- 5 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
- 100 grame migdale macinate
- esenta de migdale
- 1 lingura cu virf praf de copt
- facultativ - 1 paharel brandy

Se freaca doua plicuri zahar pudra cu untul usor topit si cu galbenusurile, pina isi schimba culoarea, albindu-se.
Se adauga faina, migdalele macinate, esenta de migdale si praful de copt, framintindu-se totul pina la omogenizare.
Coca va avea o consistenta elastica, putin mai tare.
Se intinde aluatul pe masa de lucru cu o grosime de aproxiimativ 7 - 8 mm, taindu-se diverse forme.
Se pun in tava pe o hirtie de copt si se coc pina capata o culoare usor aramie.
Se scot pe o farfurie si cind s-au racorit se pudreaza din abundenta cu restul de zahar pudra vanilat.


Efectul va fi sigur iar gustul va surprinde placut pe toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu