vineri, 5 decembrie 2014

Amaretto Piña sin colar

Cum va spuneam, nu sint fanul bauturilor alcoolice. Si totusi, ceva, cind si cind - merge.
Doar ca, consumate sec - ca atare, nu ma tenteaza.
De aceea, mi-am oferit zilele trecute, cind frigul de afara imi dadea fiori, desi nu il simteam din caldura bucatariei mele, un cocktail "ca pentru dame" - adica usor.


I-am dat o denumire pretentioasa, avind in vedere simplitatea lui, dar trebuia sa "il complimentez" cumva.
Aveam in casa Disaronno, o bautura cu aroma simburelui de caisa - amaruie, apa tonica si mai multe fructe.
Dar ceva prea complicat nu doream sa incerc.

Asa ca, am combinat urmatoarele:
- 1 1/2 masura Disaronno
- 4 masuri ananas (piña)
- 1 masura apa tonica

Am pus ananasul in blender apoi, asa nestrecurat (sin colar) l-am turnat in pahar.
Dupa care, asa cum am vazut eu intr-un film, am turnat incet, mai mult prelingindu-se, alcoolul, care s-a asezat cuminte pe fundul paharului.
Si cum pe viscol gheata imi lipsea, m-am gindit sa folosesc apa tonica. Ceea ce am si facut, adaugind-o.
Repede s-a bulversat ananasul, spumindu-se placut.
Rezultatul? O delicioasa bautura dulce - amaruie, cu aspect in degrade, ceea ce mi-a sporit admiratia.

2 comentarii:

  1. Te invit la concurs! http://andreeachinesefood.blogspot.com/2012/01/concurs-delicios-cu-sugarspicero.html
    :)

    RăspundețiȘtergere