joi, 5 iulie 2012

Inghetata cu ciocolata


Zilele acestea am bucuria de a petrece impeuna cu nepotii mei o parte din vacanta lor de vara.
Cum este de inteles, incerc sa le ocup timpul intr-un mod cit mai placut, de aceea am programat mai multe activitati, incluzind printre acestea si una practica in bucatarie.
Se stie ca ciocolata este preferata copiilor.
La fel si inghetata.
Si ce poate fi mai pe placul lor decit o combinatie intre cele doua produse.
Impreuna cu Matheos, nepotelul meu cel mic, am pregatit o inghetata cu ciocolata, rezultatul producind un entuziasm plin de veselie si, mai ales, multa, multa mindrie.
Cum sa nu fii mindru cind, la sase ani, esti in stare sa pregatesti cu succes, putin ajutat, cea mai delicioasa inghetata?




Pentru pregatire am avut nevoie de:
- 1 ceasca lapte
- 1 ciocolata amaruie
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1 pahar 400 ml smintina de separator 
- 1 plic zahar pudra vanilat Dr. Oetker
- 1 foaie de napolitana

Intr-un vas se pun laptele, cele trei linguri de cacao si ciocolata bucati 



incalzindu-se pe foc pina se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia.
Se da deoparte si se adauga ouale si zaharul amestecindu-se energic pentru incorporare.


Se impinge din nou vasul pe foc mic pina se ingroase compozitia, amestecind continuu cu scopul de a obtine o crema fina.
Se pregateste frisca, amestecind smintina cu plicul de zahar vanilat pina obtinem creste ferme.
Cind crema s-a racit se incorporeaza si frisca, amestecind totul cu miscari usoare pentru a pastra volumul de aer.


Se rastoarna compozitia obtinuta intr-un vas, se acopera cu un capac si se introduce in congelator.




Se scoate cind s-a intarit si se pune in vasul mixerului, amestecindu-se pina rezulta o crema rece, fina.
Intr-un vas se pune o foaie de napolitana acoperind fundul recipientului.
Se rastoarna inghetata nivelindu-se cu o spatula intr-un strat uniform apoi se acopera cu alta foaie de napolitana, presind usor pentru a elimina spatiile goale.
Se introduce din nou la congelator pina se intareste.
Se scoate cu aproximativ zece minute inainte de servire si se portioneaza.


Se serveste cu glazura de ciocolata si topping de migdale sfarimate.
... sau simplu.
Oricum ar fi servita, efectul este spectaculos.

2 comentarii: