Minunat lucru copilaria!
Sigur fiecare dintre voi are o amintire hazlie din acea perioada nevinovata a propriilor copii, a nepotilor, ba chiar eu am vii in amintire citeva situatii comice ai caror protagonisti s-au intersectat intimplator cu mine in mijloacele de transport sau pe strada.
Expresii pocite hazliu, intimplari pe care mi-ar fi placut sa le pot inregistra video dar pe care sigur le-am inregistrat in memorie inveselindu-ma de fiecare data cind, ceva mi le reaminteste.
O astfel de expresie m-a binedispus si astazi in timp ce pregateam un desert simplu in bucataria mea.
Legatura a facut-o crema de portocale, aducindu-mi in fata ochilor ca pe o holograma imaginea unui nepot cu par buclat si ochii mari raspunzind cu un aer serios de fiecare data cind era intrebat ce ii place sa manince: "buditz cu chemba de portocaliu" (in traducere: biscuiti cu crema de portocale).
Reactia soacrei mele era fabuloasa, ridea pina ii dadeau lacrimile, insa copilul tot serios raminea.
Generatie dupa generatie a preluat expresia consacrata si cred ca a devenit deja o traditie transmiterea sa generatiilor urmatoare.
So, sarlota de "portocaliu" pentru astazi.
Un preparat simplu, racoritor, foarte potrivit pentru un desert rapid.
Pentru pregatire am adunat la un loc urmatoarele ingrediente:
- 3 oua
- coaja rasa de la o portocala
- zeama de la doua - trei portocale mari (veti obtine aproximativ 200 ml de suc natural daca inainte de a le stoarce le rulati usor pe tablia mesei)
- 150 grame zahar
- 3 linguri rase de faina
- 50 grame unt
Intii radem coaja portocalei.
Punem intr-un vas pe care urmeaza sa il asezam pe foc ouale,
adaugam zaharul si omogenizam.
Turnam si zeama de portocale si amestecam bine pina se dizolva zaharul.
Se adauga si faina si omogenizam cu un tel ca sa nu se faca cocoloase.
Se pune vasul pe flacara mica si amestecam continuu, ca sa nu se prinda de fundul vasului, pina se ingroasa compozitia. Se indeparteaza vasul de pe foc si se adauga untul incorporindu-l prin miscari energice cu telul.
Se toarna crema in forme si se lasa sa se racoreasca apoi se introduc cupele in frigider pentru cel putin o ora.
Veti obtine un desert aromat, fin, cu un gust proaspat de portocala.
Delicios!
Sigur fiecare dintre voi are o amintire hazlie din acea perioada nevinovata a propriilor copii, a nepotilor, ba chiar eu am vii in amintire citeva situatii comice ai caror protagonisti s-au intersectat intimplator cu mine in mijloacele de transport sau pe strada.
Expresii pocite hazliu, intimplari pe care mi-ar fi placut sa le pot inregistra video dar pe care sigur le-am inregistrat in memorie inveselindu-ma de fiecare data cind, ceva mi le reaminteste.
O astfel de expresie m-a binedispus si astazi in timp ce pregateam un desert simplu in bucataria mea.
Legatura a facut-o crema de portocale, aducindu-mi in fata ochilor ca pe o holograma imaginea unui nepot cu par buclat si ochii mari raspunzind cu un aer serios de fiecare data cind era intrebat ce ii place sa manince: "buditz cu chemba de portocaliu" (in traducere: biscuiti cu crema de portocale).
Reactia soacrei mele era fabuloasa, ridea pina ii dadeau lacrimile, insa copilul tot serios raminea.
Generatie dupa generatie a preluat expresia consacrata si cred ca a devenit deja o traditie transmiterea sa generatiilor urmatoare.
So, sarlota de "portocaliu" pentru astazi.
Un preparat simplu, racoritor, foarte potrivit pentru un desert rapid.
Pentru pregatire am adunat la un loc urmatoarele ingrediente:
- 3 oua
- coaja rasa de la o portocala
- zeama de la doua - trei portocale mari (veti obtine aproximativ 200 ml de suc natural daca inainte de a le stoarce le rulati usor pe tablia mesei)
- 150 grame zahar
- 3 linguri rase de faina
- 50 grame unt
Intii radem coaja portocalei.
Punem intr-un vas pe care urmeaza sa il asezam pe foc ouale,
adaugam zaharul si omogenizam.
Turnam si zeama de portocale si amestecam bine pina se dizolva zaharul.
Se adauga si faina si omogenizam cu un tel ca sa nu se faca cocoloase.
Se pune vasul pe flacara mica si amestecam continuu, ca sa nu se prinda de fundul vasului, pina se ingroasa compozitia. Se indeparteaza vasul de pe foc si se adauga untul incorporindu-l prin miscari energice cu telul.
Se toarna crema in forme si se lasa sa se racoreasca apoi se introduc cupele in frigider pentru cel putin o ora.
Veti obtine un desert aromat, fin, cu un gust proaspat de portocala.
Delicios!
superb, delicios, savuros si foarte apetisant de desavarsita, foarte reusita cu o culoare vie si ademenitoare :)
RăspundețiȘtergereAmuzant nepot. :))
RăspundețiȘtergereSarlota asta ma duce si pe mine cu gandul la copilarie, cand furam castronelele cu sarlota de capsune facuta de mama, le goleam frumos si le puneam la loc. :)
Cu siguranta e un desert super aromat si delicat. Eu iubesc budincile, si puiul meu la mananca cu drag dar parca tot mai mult i-ar placea lui "buditz cu chemba de portocaliu" :) Te pup
RăspundețiȘtergerePrivesc monitorul cu un interes deosebit. Oare ma vede cineva daca musc din el? Sau macar sa pun degetul si sa zic: "Deiii! Dideeeeiii!" Nu, nu! E un desert distins si noi suntem Ladies!
RăspundețiȘtergere