miercuri, 5 februarie 2014

Budinca cu carne

Am auzit voci care spuneau ca budinca este un preparat ce ofera solutii rapide si de criza.
In familia noastra, dupa placinta, budinca se numara printre preferintele de top.
Diversitatea umpluturilor transforma budincile in preparate surpriza, oferind posibilitatea experimentarii unor gusturi noi, sub o forma deja cunoscuta.
Retetele pot fi deosebit de simple dar la fel de bine pot constitui adevarate lucrari elaborate in functie de modul de pregatire al compozitiei de umplere.
Referindu-ma la budincile aperitiv, amestecul cu carne cistiga detasat in fata celor cu brinza, cu ciuperci, brocoli, spanac sau dovlecei, fara a se exclude varianta unei combinatii cu acestea.
Va invit sa apreciati daca merita sa incercati reteta pe care v-o ofer astazi, fara a avea pretentia ca am inventat-o eu insa care, sigur, poarta amprenta personalizata a gusturilor noastre: budinca cu carne (de porc).




Pregatiti la indemina urmatoarele ingrediente:
- un pachet de paste Barilla - 500 grame (in cazul meu Spaghetti nr. 5)
- 500 grame pulpa de porc degresata
- o ceapa potrivita
- o lingura oregano
- o lingurita piper negru macinat
- sare, dupa preferinta
- legatura patrunjel verde
- 50 grame parmezan
- 3 oua
- 3 linguri ulei (eu am folosit ulei de masline)
- 2 linguri pesmet

Se pun la fiert pastele in apa cu sare si doi stropi de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele.
Se fierb timp de cinci minute apoi se scurg fara a se clati cu apa rece.


Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline.


Carnea se toaca si se adauga peste ceapa. Se amesteca compozitia si se lasa sa se rumeneasca usor.
Se condimenteaza cu piper, oregano si sare lasind vasul pe foc pentru inca cinci minute, timp in care se vor combina aromele, dupa care se da vasul deoparte.


Se toaca marunt patrunjelul verde si se incorporeaza in amestecul de carne tocata.


Adaugam si 2/3 din cantitatea de parmezan pregatita


si ouale


omogenizindu-se amestecul.
Se rastoarna tocatura astfel pregatita peste pastele scurse si se amesteca pentru a obtine o compozitie echilibrata.


Se tapeteaza cu pesmet un vas din sticla termorezistenta


in care asezam amestecul de paste cu carne uniformizind suprafata cu o furculita.
Se presara deasupra restul de parmezan apoi se introcude vasul in cuptorul preincalzit la o temperatura de maxim 220 grade Celsius pentru circa 30 de minute.


Se portioneaza dupa racire, budinca fiind la fel de gustoasa si a doua zi.


Se potriveste de minune cu o salata verde.

 

2 comentarii:

  1. Foarte frumos colorata e budinca si sigur gustul e pe masura ! Pupici si o zi minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne ce am putut sa vad in pozele astea, cat de bine arata si cat de apetisant, o reteta reusita si minunata :)

    RăspundețiȘtergere