joi, 22 mai 2014

Panna cotta cu capsuni

Incet dar cu pasi siguri, se instaleaza vremea buna.
Florile copacilor s-au transformat in fructe.
Rasadurile leaga rod.
Spicul capata vigoare.
Cimpurile unduiesc culori schimbatoare de la ceas la ceas.
Mireasma reavana ameteste simturile deschizind larg narile.
Sorb cu nesat aerul pe un fond muzical de ciripituri vesele, urmaresc cu pleoapele mijite de prea multa lumina zborul gizelor, in frenezia renasterii naturii.
In sfirsit, este timpul capsunilor.
Tonice, remineralizante, vin la momentul potrivit oferindu-ne o doza naturala de sanatate, motiv pentru care sint denumite "cele mai gustoase medicamente".
Putin cam devreme din punctul meu de vedere pentru inghetata, vreau totusi sa imi rasfat familia cu un desert aromat, savuros, simplu de pregatit dar fin: panna cotta cu capsuni.





Cu ingrediente putine intr-un timp foarte scurt rezulta un desert delicios.
Am avut nevoie de:
- 400 ml smintina dulce (de separator)
- 200 ml lapte
- 4 linguri generoase de miere de albine
- 1 1/2 plicuri de gelatina (gelatina pudra de la D Oetker la plic de 10 grame)
- o lingurita esenta de vanilie
- 300 grame capsuni proaspete

Smintina, laptele si mierea se pun intr-un vas.


Se adauga esenta de vanilie.


Se aseaza vasul pe foc mic amestecind continuu pina se omogenizeaza ingredientele, fara sa fiarba.
Gelatina se hidrateaza cu doua - trei linguri de apa pentru cinci minute apoi se dizolva la bain-marie avind grija sa nu atinga temperatura de fierbere.


Se adauga in compozitia pregatita anterior si se amesteca energic pentru incorporare.
Se toarna amestecul in forme.
Se taie in fisii subtiri capsunile.


Se distribuie uniform in vasele cu crema.


Se acopera si se introduc la frigider pentru cel putin patru ore. 
Panna cotta capata o consistenta perfecta cu cit se pastreaza mai mult la rece asadar, formele pot fi lasate in frigider de pe o zi pe alta inainte de a fi consumat desertul.
Se decoreaza cu sirop din dulceata de capsuni si cu fructe proaspete.




Pregatiti acest desert si nu veti regreta!

Un comentariu: