luni, 19 ianuarie 2015

Tort cu mousse de menta si ciocolata

Un desert de duminica, fara prea mari pretentii, insa cu un gust desavirsit, incluzind arome preferate si ingrediente simple, aflate la indemina: Tort cu mousse de menta si ciocolata.




Blat pandispan cu cacao:
- 6 oua
- 180 grame zahar
- 160 grame faina
- 20 grame cacao
insiropat cu lichior Kahlua de cafea
Mousse de menta:
- 250 grame (o cutie) mascarpone
- 50 ml sirop concentrat de menta
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- 200 ml smintina dulce
- 50 grame zahar pudra cu aroma de vanilie
- 5 grame gelatina
- visine din visinata
Mousse de ciocolata:
- 200 ml smintina dulce
- 200 grame ciocolata neagra
- 2 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 50 grame zahar
- visine din visinata
Decorat cu frisca cu adaos de sirop de menta concentrat




Un comentariu: