vineri, 18 martie 2016

Tagliatelle cu creveti si pecorino romano

Un preparat ce isi spune singur povestea.
Vi se pare ca e un laudaros?
Nicidecum!
Vin eu sa-i sustin savoarea, finetea, simplitatea si personalitatea.
Perfect pentru o masa in familie sau pentru cea mai pretentioasa cina cu prietenii.


Gatiti creveti proaspeti pentru garantia unui gust desavirsit, cu aroma marii si gustul sarat de valuri.


Curatati crevetii de carapace si, sectionindu-i usor pe spate, in lung, indepartati intestinul.


Gatiti pastele intr - o cratita mare de apa clocotita cu sare , conform instrucțiunilor de pe pachet.



Intre timp, incingeti 3 linguri de ulei de masline extra virgin intr-o tigaie mare si puneti usturoiul.


Scoateti usturoiul cind incepe sa prinda culoare, adaugati creveții și sotati timp de un minut.


Se adauga vinul alb lasindu-se sa fiarba timp de 4 minute.

 

Se scot crevetii si se adauga untul, se condimenteaza cu piper si oregano si, dupa preferinta - se poate adauga ardei iute tocat. Se reduce sosul pina se ingroase usor.


Atunci cind pastele sunt gata, se scurg intr-o strecuratoare.  Amestecati tagliatellele cu sosul,


adaugati patrunjelul tocat si crevetii.


Se portioneaza pe farfurii si se presara pecorino romano (sau parmezan ras), si restul de frunze de patrunjel tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu